vineri, 25 noiembrie 2016

Un deceniu cu prietenul Georg Barth, pe traseul Germania - România


În anii din urmă, la Hunedoara: Georg Barth şi Dan Teodorescu
Germanul de origine română Georg Barth trăieşte de peste 25 ani în Passau (landul Bavariei / Germania), în "Oraşul celor Trei Fluvii" - Innul, Iltzul şi Dunărea. Alături de soţia Valentine şi cei doi copii, un băiat (Robert, un artist fotograf de excepţie) şi o fată (Eveline).

Este bunic, iar pe 9 decembrie 2016 va schimba prefixul, noi dorindu-i, încă de pe acum, La mulţi ani cu sănătate, de 60 ori!
În România a muncit la Independenţa Sibiu şi în paralel a practicat sportul, mai întâi a jucat handbal şi apoi popice.
A fost jucător de popice şi arbitru de popice, atât în România, cât şi în Germania, la Passau.
Mereu alături de sportul popicelor din România, a ajutat multe echipe să se lanseze pe plan internaţional, inclusiv de CFR Olimpia ACB Iaşi.
A trecut un deceniu (2006-2016) de când prietenul Georg Barth este mai român, acolo în Germania, decât mulţi români din România! De multe ori s-a reîntors pe meleagurile natale, între saşii lui din Sibiu şi Sighişoara, dar a vizitat de multe ori şi străvechea capitală a Moldovei, municipiul Iaşi, discutând despre popice inclusiv cu actualul primar ieşean Mihai Chirica.
În direct din Passau, am primit în aceste zile de noiembrie 2016, câteva rânduri scrise cu sufletul, în care se detaliază următoarele:  
"În anul 2006 am fost de două ori arbitru  principal la o competiţie internaţională. În primăvară, la turneul final din CHAMPIONS LEAGUE (masculin şi feminin), iar în toamnă (luna octombrie) la CUPA  EUROPEI! Ambele competiţii s-au desfăşurat în România, la HUNEDOARA. Motiv pentru care, de fiecare dată m-a “căutat” o delegaţie din Iaşi, în frunte cu dl. ing. George Radu Pipa, preşedintele Clubului Sportiv CFR.
Nu o să intrăm în detalii, fapt este că, reuşind prin intermediul subsemnatului să facă cunoştiinţă cu dl. Preşedinte al Secţiunii Clasice (NBC) din cadrul Federaţiei Internaţionale de Popice (WNBA) – Siegfried Schweikardt, din Sigmaringen / Germania, acesta, la rândul lui a vizitat deja în luna următoare (noiembrie 2006) capitala Moldovei, municipiul Iaşi!
Au mai urmat apoi şi alte întâlniri cu funcţionari din Prezidiul NBC şi WNBA, la Iaşi.
La rândul meu, am reuşit o tranzacţie (foarte convenabilă ca preţ) de patru automate de ridicat popice (de la Dingolfing, din Bavaria), tot pentru arena CFR Iaşi.
Au mai urmat şi unele transferuri de sportivi şi sportive – din Iaşi, în Bavaria, precum şi o vizită a sportivilor veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi, tot în Bavaria, la Passau şi chiar şi la Dingolfing.
Despre “ascensiunea” echipei de popice din Iaşi, spre vârful piramidei internaţionale, nu mai discutăm, colegul Dan Teodorescu are mai multe detalii…
Numai că, la ora actuală, echipa din Iaşi nu mai are posibilităţile financiare  necesare, pentru a fi la “înălţime”… pe plan internaţional. PĂCAT! Poate acest mic şi sumar articol, să mai “trezească” pe cei care se ocupă pe respectivele meleaguri ieşene, cu SPORTUL! Semnează: Georg Barth - membru APSR şi AIPS - Germania, 25 noiembrie 2016".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu