luni, 30 ianuarie 2017

Echipa de futsal CSM Poli Iaşi, învingătoare la Târgu Secuiesc



Luni seara, 30 ianuarie 2017, în etapa a 17-a din primul eşalon valoric al fotbalului în sală din România s-a disputat meciul KSE Târgu Secuiesc - CSM Politehnica Iaşi 2-5 (1-2). Evoluţia scorului a fost 0-2, 1-2, 1-4, 2-4, 2-5, golurile ieşenilor fiind reuşite de Liviu Ruxandari, Mario Şchiopu, Valentin Pricop, Narcis Cataramă şi "puştiul" Cosmin Stan, nimeni altul decât vărul internaţionalului Narcis Cataramă!
Lotul formaţiei din Dealul Copoului a fost compus din următorii jucători: Ioan Grigoraş - Liviu Ruxandari (căpitan), Narcis Cataramă, Radu Guţu, Mario Şchiopu, apoi Marius Chiriac - Victor Mandea, Valentin Pricop, Gabriel Dobre, Cosmin Stan, Robert Mircia. Antrenor principal: Gabriel Dobre. Director sportiv: Ştefan Tudorache. Maseur: Marian Sărbătoare.
Din delegaţia ieşeană a mai făcut parte şi "spaniolul" Andrei Despan, care a revenit acasă şi a reluat pregătirile sub conducerea antrenorului-jucător Gabriel Dobre.
Meciul disputat în Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc a fost arbitrat de brigada Bogdan Sorescu (Piteşti) - Radu Danielenco (Ploieşti), rezervă fiind Liviu Chiţă (Piteşti), iar observator federal Bogdan Ciolacu (tot din Piteşti).
După victoria de la Târgu Secuiesc, a doua consecutivă din acest an, directorul sportiv Ştefan Tudorache ne-a declarat: "A fost un joc normal, în care noi nu am excelat în faţa unei formaţii mai modeste, dar am câştigat prin experienţa noastră superioară şi asta a fost bine. De fapt, în astfel de meciuri, important este să câştigi! Pentru noi urmează trei meciuri pe teren propriu, în care dorim să învingem şi să avem cinci victorii consecutive. Ultimul joc din cele trei este unul extrem de motivant pentru noi, deoarece vrem să învingem puternica echipă din Odorheiu Secuiesc, mai ales după ce în meciul tur, de la ei, am pierdut incredibil cu 9-6, după ce la pauză am condus cu 5-3!".
În continuare, antrenorul-jucător al formaţiei din Copou, Gabriel Dobre, a mai spus: "A fost un meci la discreţia noastră, în faţa unei formaţii tinere, care nu mai este echipa de altădată. Totuşi, gazdele au avut la un moment dat posibilitatea să ne egaleze, dar am rezistat şi apoi ne-am detaşat clar. Urmează două meciuri cu Muncitorul Reşiţa, în Cupa României şi campionat, în care vrem din nou să ne impunem. În faţa formaţiei din Odorheiu Secuiesc ne propunem să obţinem al cincilea succes consecutiv al noului an 2017, pe care să-l punem la capitolul
<victorii speciale>!".     
Într-un alt joc al etapei, pe teren propriu, FK Odorheiu Secuiesc s-a impus în faţa formaţiei CFF Clujana Cluj cu scorul de 9-3 (5-1). Tot luni s-a mai disputat partida City'us Tg. Mureş - Spicom Sf. Gheorghe 8-3 (5-1).
Pe 1 şi 2 februarie mai sunt programate meciurile Muncitorul Reşiţa - Autobergamo Deva şi respectiv CS United Galaţi - Dunărea 2005 Călăraşi, în timp de Informatica Timişoara va sta.
În prezent, CSM Poli Iaşi se află pe locul 7 în Liga I de futsal, cu 23 puncte şi un golaveraj de 55-47.
În runda cu nr. 18, pe teren propriu, CSM Poli Iaşi va întâlni puternica formaţie Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.
Dar până atunci, tot pe teren propriu (Sala Polivalentă), CSM Poli Iaşi se va confrunta de două ori cu CS Muncitorul Reşiţa, pe 4 februarie (ora 13.00) în optimile de finală ale Cupei României şi pe 6 februarie (ora 16.30), într-un joc devansat din etapa a 20-a din Liga I de futsal.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu