sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Ieşeanul Răzvan Aghion, vicecampion naţional în tenisul românesc


Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, la Bucureşti s-au încheiat Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă la tenis, pentru categoria 14 ani, la feminin şi masculin.

Clubul Sportiv CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion, a avut trei tineri şi talentaţi jucători în competiţie, pe Răzvan Aghion (nepotul lui Vergil Aghion şi fiul antrenoarei Raluca Aghion), Eduard Schipor, respectiv Bianca Andrei.
În fazele superioare ale competiţiei a ajuns Răzvan Aghion (13 ani, elev la LPS Iaşi în clasa a VII-a A - atletism, diriginte: Rodica Dudău), care a cucerit în final o medalie de argint - la simplu şi una de bronz - la dublu, alături de partenerul Adrian Gheorghe (CSM Brăila).
Din păcate, făcând o entorsă la picorul drept în setul al doilea al finalei de simplu, la scorul favorabil de 6-3, 1-0, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) a pierdut titlul de campion în faţa lui Alexandru Stupar (CSM Sibiu), cel care s-a impus în final cu scorul de 3-6, 6-2, 6-0 şi a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.
La dublu, în finala mică, cuplul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Adrian Gheorghe (CSM Brăila) a cucerit medalia de bronz în faţa lui Bogdan Dumitru (AS Tenis Club Bucureşti) / Liviu Zamfirache (CSŞ Slobozia) prin neprezentarea adversarilor, deoarece Zamfirache nu s-a prezentat la joc, fiind probabil "supărat" că nu a câştigat competiţia de simplu şi dublu, aşa cum îşi dorea!!!
De menţionat că în sferturile probei de simplu, Aghion l-a învins pe Zamfirache cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, iar apoi Aghion jr s-a impus şi în semifinale, cu 4-6, 6-4, 6-2 în faţa lui Vlad Breazu (Dinamo Bucureşti). În primele două tururi, Răzvan Aghion obţinuse alte două victorii, în faţa lui Alexandru Givan (Sportul Studenţesc Bucureşti) - cu 7-5, 6-1 şi Iustin Belea (Dinamo-Centrul Sportiv Braşov) - cu 7-5, 6-0 (în optimile de finală).
La finalul turneului de la nivel naţional, găzduit de Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, antrenorul ieşean Vergil Aghion ne-a declarat: "A fost un turneu foarte bun făcut de Răzvan şi drept să spun nu ne aşteptam să cucerească două medalii, fiind însă extrem de aproape şi de cea de aur, de la simplu, acolo unde doar o entorsă i-a oprit drumul spre titlul de campion naţional. Până la marea finală, Răzvan a avut la această competiţie de nivel naţional meciuri grele, echilibrate, dar a avut măiestria să le câştige! El a fost selecţionat acum şi în lotul naţional al României la categoria 14 ani, alături de Matei Palcău, de la Ştiinţa Constanţa şi Alexandru Stupar, de la CSM Sibiu. Săptămâna viitoare, Răzvan se va întoarce la lotul naţional de la Bucureşti, sub conducerea antrenorului Cătălin Micula, pentru a evolua a apoi, cu echipa României, la competiţia WinterCup, din Turcia, de la Istanbul".
Aflată la Iaşi, antrenoarea Raluca Aghion, care este mama lui Răzvan şi fiica lui Vergil Aghion, ne-a mai spus: "Deşi Răzvan este foarte supărat că nu a ajuns campion naţional, din cauza unei accidentări, noi suntem foarte bucuroşi de performanţele lui, din Bucureşti. De un singur lucru ne este frică, de competiţia de la Istanbul, unde ne rugăm la Dumnezeu să fie linişte şi pace. Dar poate între timp se va schimba locul de desfăşurare al turneului...".
Vă mai informăm că directorul Campionatelor Naţionale Individuale de Iarnă din Bucureşti a fost Cătălin Micula, secondat de antrenorul federal Radu Bădin, iar arbitrul principal a fost Mircea Constantin.
De pe 16 ianuarie, tot la Bucureşti vor debuta Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă la tenis, pentru categoria 12 ani.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu