luni, 6 februarie 2017

A FOST DESEMNAT CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI - EDIŢIA 2017




Asociatia DOMENIILE COTNARI  a  organizat cea de-a cincea editie a concursului „Campionul Podgoriei  Cotnari”, eveniment care a avut  loc sambata, 4  februarie 2017.
In cadrul acestui concurs, peste 30 de invitati din tara si strainatate, specialisti, producatori, critici de vin, jurnalisti si bloggeri de vin au analizat si jurizat 75  de vinuri  din recolta 2016, produse in podgorie. 
Sapte producatori locali au fost prezenti la competitie.
Concursul  a avut ca obiective, atat alegerea celor mai competitive vinuri produse in anul 2016 sub denumirea de origine controlata Cotnari, cat si crearea unei competitii intre producatorii de traditie, pentru regiune.
Punctajul maxim a fost obtinut de catre GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, productia 2016, a Casei de Vinuri Cotnari, vin care a fost declarat Campionul Podgoriei Cotnari si care a obtinut MAREA MEDALIE DE AUR.
Domnilor Catalin Paduraru - Presedintele juriului  (Director al Concursului International de Vinuri de la Bucuresti), Traian Petrea junior, doamnei Lucia Parvu, Traian Petrea senior  in calitate de membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, dl. Sergiu Nedelea (Ambasador pentru România al Asociației Somelierilor Europeni), dl.Florin Voica (Presedinte al Asociatiei Sommelierilor din Romania) li s-au alaturat importanti reprezentanti ai presei de specialitate si bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro, berbecutio.blogspot.ro, vinosfera.ro, etc), precum  Horia Hasnas, Razvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, Mihai Vasile, Cosmin Tudoran si nu numai.
Pentru prima data ,  au fost prezenti in juriu 3 jurnalisti si blogeri de vin din Olanda- Johannes Lamers, Serbia-Tomislav Ivanovici si Polonia-Lukasz Ostrowski.
Pe langa Campionul Podgoriei Cotnari - GRASA DE COTNARI sec din gama COLOCVIU, au fost premiate cu medalii de aur si argint inca 14 vinuri cu care producatorii urmeaza sa participe la concursurile internationale.
Medalii de AUR au primit:
- Grasa de Cotnari demidulce - COTNARI S.A.
- Feteasca Alba sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
- Francusa sec - COTNARI S.A.
- Feteasca neagra sec, Castel Vladoianu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
- Tamaioasa Romaneasca dulce – COTNARI S.A.
- Busuioaca rose sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
- Feteasca neagra rose sec, Domenii - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
- Blanc Cotnari demisec – COTNARI S.A.
- Tamaioasa Romaneasca sec, Colocviu - CASA DE VINURI COTNARI S.A.
Cu medalii de ARGINT au fost premiate:
- Aligote sec - producator Radeanu Bogdan
- Sauvignon Blanc sec - producator Carja Emanuel
- Feteasca alba - producator Stoica Dragos
- Feteasca alba - producator Schitul Manastirii Neamt
- Francusa sec- producator Casa Varzari
(Asociatia Domeniile Cotnari - 06.02.2017)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu