joi, 9 februarie 2017

La mulţi ani pentru ieşeanca Andreea Prisacariu! De 17 ori!


Andreea Prisacariu


Tenismena Andreea Prisacariu s-a născut la Iaşi, pe 9 februarie 2000. Născută la cumpăna dintre secolele XX şi XXI, Andreea împlineşte astăzi, 9 februarie 2017, frumoasa vârstă de 17 ani, care o sărbătoreşte prin muncă, ea evoluând acum la turneul ITF de senioare de la Hammamet (Tunisia), cu premii totale de 15.000 dolari.
În proba de simplu, Andreea Prisacariu a trecut de faza calificărilor, după un prim tur liber şi o victorie cu cu 6-2, 6-1 în faţa italiencei Giorgia Testa.
Ajunsă pe tabloul principal, Andreea Prisacariu (locul 1110 WTA în acest moment) a avut ghinionul să o întâlnească chiar din primul tur pe prima favorită a competiţiei, Jil Teichmann (Elveţia, dar născută la Barcelona, în Spania, în urmă cu 20 ani, locul 220 WTA) cu un "dublu" 6-2.
În proba de dublu, perechea Andreea Prisacariu (România) / Lisa Matviyenko (Germania) a parcurs două tururi, ajungând până în sferturile de finală, după următoarele rezultate: 6-7(9),  6-4 [12-10] cu KULIKOVA Yulia (Rusia) / MARTINICH Ivania (Chile) şi 0-6, 3-6 cu MARCHETTI Giorgia (Italia) / MORATELLI Angelica (Italia, cap de serie nr. 2).
Tot la Hammamet (Tunisia), Andreea Prisacariu a participat în acest an şi la turneul din perioada 31 ianuarie-5 februarie, cu premii tot de 15.000 dolari, unde a ajuns în optimile de finală la simplu, după ce a trecut de calificări şi în sferturile de finală la dublu, alături de rusoaica Vasilisa Aponasenko (20 ani).
De remarcat că Andreea Prisacariu a început tenisul la arenele CFR Iaşi, sub comanda antrenoarei Oana Hâncu şi în prezent reprezintă clubul CSM Bucureşti, alături de vedetele de top mondial Irina Begu şi Monica Niculescu.
În ultimii ani, Andreea Prisacariu a evoluat cu mult succes şi la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, un turneu din calendarul mondial ITF cu premii totale de 10.000 dolari. A fost componentă a echipei României de tenis junioare, la U 16, cu succese pe plan european în turneele de profil. În clasamentul mondial al junioarelor, ieşeanca Andreea Prisacariu a fost pe locul 337 în lume, în data de 25 aprilie 2016.
În afară de tenis, sport pe care l-a început de la vârsta de 6 ani, Andreea iubeşte dansul, muzica, biologia şi cărţile, ea punând pe hârtie şi câteva încercări literare, scrise mai ales în limba engleză.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu