sâmbătă, 25 februarie 2017

O minunată expoziţie de camelii şi azalee la Grădina Botanică din Iaşi



Luna februarie 2017 a adus la Grădina Botanică din Iaşi o frumoasă expoziție de camelii și azalee. Expoziţia găzduită de una dintre serele expoziţionale din Dealul Copoului grupează numeroase exemplare din florile menţionate, intens colorate şi cu vârste de peste 40 de ani.
Profesioniştii Grădinii Botanice ieşene au combinat aranjamentele florale cu fragmente de lemn, piatră sau deșeuri vegetale şi au adus astfel o nouă imagine de vis privitorilor.
După cum au menţionat gazdele noastre, în spațiul special destinat expoziţiei vizitate pe 23 februarie 2017, cu o zi înainte de "Dragobete", sunt prezentate specii exotice și alte plante, precum crotoni, ficuși, dracaene, ferigi, dafini, begonia, dar şi flori precum orhidee, fresii, heliconia sau de tip habitus, ca palmierul evantai, cactuși și plante suculente.
Pe holul principal al serei, doamna Ionela Mihuleac, împreună cu 44 de artiști plastici din Iași, dar și din alte orașe din România, expun lucrări de artă vizuală, sub genericul "Inima", eveniment ajuns la ediția cu numărul 6.
Chiar dacă expoziţia trebuia închisă pe 26 februarie 2017, ghidul nostru de la Grădina Botanică din Copou a menţionat că aceste frumoase aranjamente florale vor mai putea fi admirate încă o săptămână, peste termenul menţionat anterior!
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu