luni, 13 martie 2017

De la "Raportul" Directorului la "Dezlegarea" la Peşte!




Duminică, pe 12 martie 2017, în incinta sălii de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi a avut loc o nouă şedinţă de lucru a Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi (ALPI). Cu un prezidiu plini de ŞEFI (directorul Mihai Batog-Bujeniţă, directorul adjunct Gheorghe Bălăceanu, secretarul general Mihai Haivas), primul punct al ordinii de zi a fost acaparat de "Supersonicul MBB", care a prezentat raportul de activitate al asociaţiei pe anul 2016, aprobat în unanimitate de cei prezenţi, peste 25 la număr, din cei 35 cu "acte în regulă" în ALPI.
După înmânarea "însemnelor" ALPI doamnei Angela Pistol, în "stoc" fiind şi cele ale doamnei Any Drăgoianu şi domnului Aurel Popescu, directorul Mihai Batog-Bujeniţă a menţionat că în 2016 membrii asociaţiei ieşene au cucerit 59 de premii la diverse manifestări literare şi au publicat 20 de cărţi personale beletristice, cu multe lansări de calitate pe "orbitele" culturii ieşene şi naţionale. Au mai continuat şi bunele relaţii cu mass-media din Israel şi Germania, în premieră fiind pusă tapet şi legătura cu oamenii de cultură din Cernăuţi (Ucraina).
Au fost prezentate în continuare revistele şi ziarele în care membrii ALPI au publicat lucrări interesante, atât în România, cât şi în Israel şi Germania, domnul Mihai Batog-Bujeniţă prezentând şi câteva volume editate recent de "subordonaţii" domniei sale, amintind apoi şi de emisiunea culturală de la Tele Moldova Iaşi la care a fost prezent, alături de colegi.  .  
Au fost amintite şi recentele lansări de carte ale lui Dan Teodorescu şi Carmen-Antoaneta Marcean, care au adunat mult public în cadrul spectacolelor culturale oferite.
"Vă dorim viaţa ca o primăvară!" a menţionat în continuare comandorul Mihai Batog-Bujeniţă, cu referiri stricte la ziua de 8 martie! Şi cum şedinţa pe luna martie a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi a fost dedicată doamnelor şi domnişoarelor din viaţa noastră, s-a trecut la obişnuitul parcurs literar, cele mai reuşite epigrame despre "femei" rostindu-le tot... femeile din cadrul ALPI! Dezlegarea la... PEŞTE a fost un alt capitol "suportat" cu stoicism de bărbaţi, dar "remarcat" cu insistenţă de femei, spre deliciul asistenţei!
Au recitat din propriile creaţii şi nu numai Doina Toma, Corina Matei Gherman, Angela Pistol, Elena Mândru, Petronela Alexa, Livia Bejan (care a citit din epigramele mamei sale, Georgeta Paula Dimitriu), Vasile Diacon, Ioan Hodaş, Rodica-Ioniţă Grosu (care a prezentat şi un frumos recital de muzică populară), Vasile Larco, Aurel Baican, Dumitru Ivas, Mihai Caba, Vasile Unguraşu, Constantin Profir, Cristinel Cojocariu, Emil Gnatenco (revenit pe "baricade"), Mihai Stancu, Mihai Constantin, Gheorghe Bălăceanu, Mihai Haivas, Constantin C. Munteanu.
Autoarea volumului "Epigrame elenistice", doamna Elena Mândru, a mulţumit public domnilor Mihai Haivas şi Gheorghe Bălăceanu pentru ajutorul dat în tehnoredactarea cărţii menţionate, iar directorul Mihai Batog-Bujeniţă a dat replica finală: "Înţelepciunea începe cu tăcerea şi continuă cu ascultarea!".
Următoarea şedinţă lunară în cadrul ALPI va avea loc duminică, pe 9 aprilie 2017, în ziua de "Florii"...
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu