joi, 16 martie 2017

Participare numeroasă la Campionatele Naţionale de Taekwon-Do ITF de la Iaşi



Campionatul National de Taekwon-Do ITF, organizat de C.S. Kwang-Gae Iasi la Sala Polivalenta, a avut loc in perioada 10-12 martie 2017.
Acesta a fost campionatul cu cel mai mare numar de participanti din istoria campionatelor nationale organizate in Romania - peste 400 de participanti (330 sportivi, 40 arbitri si peste 30 antrenori si instructori sportivi). De asemenea tribunele au fost pline cu parinti si alti sustinatori ai sportivilor din Iasi sau din tara.
Din reactiile participantilor, evenimentul a fost un succes organizatoric, toata lumea apreciind buna organizare, amenajarea salii, conditiile de cazare si masa pentru arbitri, nivelul tehnic ridicat al competitorilor si arbitrilor.

De asemenea, spectatorii au fost incantati de demonstratia de Taekwon-Do ITF ce a avut loc sambata seara la festivitatea de deschidere a competitiei, demonstratie sustinuta de sportivi de la C.S. Kwang-Gae Iasi impreuna cu C.S. Liga de Est Vaslui. Printre cei care si-au etalat calitatile tehnice in timpul demonstratiei s-au aflat sportivi cu varste cuprinse intre 6 ani si 39 ani, dovada ca Taekwon-Do este un mod de viata in primul rand si mai apoi un sport si o arta martiala.
Competitia de Taekwon-Do ITF s-a desfasurat pe 5 probe de concurs: Tull (tehnici de lupta cu adversar imaginar), Sparing (lupta libera), Tehnici Speciale (tehnici de lovire a tintelor, din saritura, la inaltimi ce variaza la seniori intre 2.20 si 2.60 m), Spargeri Forta (tehnici de spargere a placilor, de pe sol, cu lovituri executate paralel cu solul, exact ca in lupta) si Lupta Traditionala (lupta regizata intre 2 parteneri, utilizand tehnici din Tull).
Sportivii au fost premiati cu diplome si medalii, trofee pentru cei mai buni sportivi pe fiecare categorie de varsta (copii, juniori si seniori), trofee pentru cele mai bune cluburi sportive in clasamentul general pe categorii de varsta si trofee pentru cele mai bune 3 cluburi in clasamentul general pe campionat.
C.S. Kwang-Gae Iasi a participat cu un numar de 10 sportivi la acest campionat, sportivi care au obtinu 2 medalii de aur, 2 argint si 3 bronz. Medaliile au fost impartite astfel:
Gache Andrei (bronz Tull copii - 10 ani; bronz lupta copii -10ani - 40kg), Ilie Tudor Alexandru (argint Tull juniori centuri colorate; bronz lupta juniori - 50kg), Costea Cosmin (aur Tull seniori centuri colorate) si Sorin Miron (aur Tull seniori centuri negre 2 DAN; argint Lupta libera Old Boys - 75kg).
"Sunt foarte multumit de modul in care s-au prezentat sportivii nostri la aceasta competitie. Cei mari si-au reconfirmat valoarea prin pastrarea titlurilor obtinute in anii anteriori. Copiii, chiar daca au fost la prima participare la un campionat national, au demonstrat ca sportul creeaza caractere si ca au valoarea necesara castigarii unei astfel de competitii si pot spune cu mana pe inima ca viitorul suna foarte bine la Iasi. Vreau sa ii felicit pe parintii acestor copii minunati si sa le multumesc pentru toata implicarea de care dau dovada. Ma bucur sa vad ca exista oameni care inteleg ca in viata e foarte importanta dezvoltarea fizica si psihica a copiilor. Daca vrem sa avem un viitor cat mai bun in aceasta lume, este important ca cei mici sa faca cat mai mult sport.
Sunt mandru de modul in care am reusit sa organizam acest campionat la Iasi. Faptul ca am vazut sportivii si parintii incantati in timpul si dupa eveniment, felicitarile primite pentru organizare, aprecierile primite din tara, pot doar sa-mi confirme ca am facut o treaba buna aici si faptul ca la Iasi se pot organiza cu succes evenimente de o asemenea anvergura.
Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul logistic si financiar al Primariei Municipiului Iasi prin Fundatia Sportului Iesean. Transmitem pe aceasta cale un gand bun si multe multumiri catre domnul Primar Mihai Chirica.
De asemenea, vreau sa multumesc tuturor sponsorilor si partenerilor evenimentului: Catena Electric SRL, SamiTrans SRL, NPS Security SRL, StarNet SRL, SVS Websoft, Itarom Technologies SRL, Preventis SRL, PIM SRL, Ziarul de Iasi, Ziarul Evenimentul, Radio Iasi, Radio Hit, TVR Iasi, Apolonia TV si tuturor celor implicati in organizarea si buna desfasurare acestui eveniment sportiv. Speram ca veti fi alaturi de noi si cu urmatoarele ocazii.
As mai avea un singur lucru de adaugat. Majoritatea celor sositi din tara au laudat modul in care au fost primiti la Iasi si modul in care arata Iasul, frumusetea peisajelor si monumentelor istorice din Iasi. Faptul ca toti au spus ca vor reveni cu placere la Iasi intareste ideea ca sportul reprezinta cel mai bun ambasador al unei comunitati, in tara si in lume. Iasiul are mare nevoie de un astfel de ambasador si ar fi bine sa avem grija de el cat de bine putem", a declarat ieseanul Sorin Miron, sportiv si conducator de club.
Pentru cei interesati, antrenamentele de Taekwon-Do ITF la C.S. Kwang-Gae Iasi au loc dupa urmatorul program:
- adulti - Luni, Miercuri si Vineri - orele 20.30 la Sala de sport a Colegiului Economic Nr. 1 din Iasi (Str. Sararie, Tg. Cucu).
- copii - Luni, Miercui si Vineri - orele 18.00 la salile de judo CSS Unirea (Str. Sararie, Tg Cucu).
Mai multe detalii se pot gasi pe site-ul clublui iesean: www.ITF-IASI.ro.
Pentru informatii suplimentare, presedintele C.S. Kwang-Gae Iasi, Sorin Miron, poate fi contactat la telefonul 0722. 367582.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu