sâmbătă, 8 aprilie 2017

CFR Olimpia ACB Iaşi, pe podium după prima zi a turneului final de popice tineret




Pe noua arenă cu 8 piste de la Cluj, din cartierul Gheorgheni, în zilele de 8 şi 9 aprilie 2017 se dispută turneul final al Campionatelor Naţionale de popice pentru echipele de tineret (U 23). Fiecare formaţia participantă trebuie să ai aibă în echipa de bază 4 jucători "U 23" şi 2 jucători "U 18", la turneul final de pe malurile Someşului fiind prezente şase echipe, din Câmpia Turzii (în colaborare cu cea din Cluj), Târgu Mureş, Hunedoara, Petrila, Satu Mare şi Iaşi. De remarcat că echipa din Câmpia Turzii a fost invitată la turneul final în locul formaţiei Atletic Fieni, care a declarat "forfait"!
Echipa ieşeană a avut şi două absenţe în lotul de bază, deoarece Ştefan Lincu şi Cristian Toma nu au putut face deplasarea la Cluj, deoarece nu s-au putut învoi de la serviciile unde muncesc, chiar dacă primul menţionat este medaliat cu bronz la ultimele două Cupe Mondiale de popice, dar acest lucru nu prea a contat în faţa... şefilor de la o societate cu capital privat!
Antrenată de Costică Ciurdea, CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit rezultate bune la nivelul echipelor de tineret pe arena clujeană şi cu un total de 3162 popice doborâte ocupă în prezent locul 2, după următoarele rezultate individuale: Sebastian Biţă - 553 p.d., Iulian Cucu jr - 553 p.d., Eduard Pamfil - 504 p.d., Ştefan Ouatu - 469 p.d., Vlad Nacu - 566 p.d., Andrei Seliman - 517 p.d. De remarcat că lansatorii ieşeni Pamfil şi Nacu au revenit recent pe arenele de popice după a mai lungă perioadă de inactivitate competiţională.
Într-un turneu final arbitrat de internaţionalii Gheorghe Blasicz (Mediaş) şi Dumitru Beşe (Cluj), după prima zi de concurs, ierarhia la masculin se prezintă astfel:
1. Siderurgica Hunedoara - 3208 p.d.;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi - 3162 p.d.;
3. Electromureş Tg. Mureş - 3112 p.d.;
4. CSM Satu Mare - 3092 p.d.;
5. CSM Câmpia Turzii
& CFR Cluj - 3060 p.d.;
6. Inter Petrila - 2991 p.d.
La feminin, clasamentul după prima zi arată astfel: 1. Electromureş Romgaz Tg. Mureş; 2. Conpet Petrolul Ploieşti; 3. Siderurgica Hunedoara; 4. Rapid Bucureşti.
La Cluj este prezent şi antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi antrenorul loturilor masculine de tineret şi cadeţi ale României.
Duminică se dispută o nouă competiţie pe echipe, iar rezultatele din cele două zile de concurs se cumulează şi vor stabili ierarhia finală.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu