joi, 4 mai 2017

Înfruntarea titanilor la "Centura de Aur - Nicolae Linca" de la Iaşi


Mihai Leu şi Vasile Cîtea

A 42-a ediție a turneului internațional de box "Centura de Aur - Nicolae Linca" debutează miercuri, 10 mai 2017, la Iaşi, competiţia fiind organizată de președintele FRB, Vasile Cîtea.
Rusia, Ucraina, Italia, Irlanda, Spania, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Tunisia, Rep. Moldova, Serbia, Croaţia şi Belgia sunt țările care şi-au anunțat prezenta la Iaşi. România se va prezenta cu echipa națională, care îi are printre vedete pe campionul mondial APB, Mihai Nistor, dar şi pe proaspeții campioni europeni Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie.
După succesul reputat la Brăila, la Campionatul European de Box - doua medalii de aur pentru ţara noastră - boxul românesc se mai pregătește de un eveniment de gală: Centura de Aur 2017. Readus la viața, turneul care a dat boxului mondial mai multe nume mari își consumă astfel, în acest an, ediția cu numărul 42.
"Centura de Aur a fost şi este emblema boxului românesc. Tradiția. Mândria noastră. Din acest motiv am considerat foarte important să îi redăm strălucirea din trecut. Rusia, Ucraina, Italia, Irlanda, Ungaria, Bulgaria sunt ţări cu mare tradiție în box. Vom avea un turneu puternic şi meciuri  tari atât la băieți, cât şi la fete. Mihai Nistor, Robert Jitaru, Andrei Aradoaie, Harbuz Sebastian, Steluța Duţă şi alţii sunt vedetele noastre. La Centura de la Iaşi trebuie însă să confirme rezultatele avute şi să demonstreze o formă deosebită în așteptarea Campionatului European din luna iunie, care se va desfășura în Ucraina. Îl vom avea ca invitat de seamă pe proaspătul președinte de onoare al FRB, Mihai Leu. Cei care vor veni din 10 mai până pe 13 mai la Sala Polivalentă din Iaşi vor vedea un spectacol deosebit. Se boxează fără cască, meciurile sunt mult mai frumoase, sunt convins că boxerii noștri vor face o bună propagandă boxului", a declarat președintele FRB şi deputatul în Parlamenmtul României, Vasile Cîtea.
În jur de 100 de pugiliști vor boxa în perioada 10-13 mai 2017 la Sala Polivalentă din Iaşi pentru centurile de campion, centuri fabricate special şi care nu s-au schimbat faţă de cele care au fost acordate la prima ediție a competiţiei, care s-a desfășurat la București, în 1972. Mihai Nistor pregătește o surpriză deosebită spectatorilor prezenți la Iaşi, campionul mondial urmând a face un cadou de suflet unuia din spectatorii prezenți la Centura de Aur - Nicolae Linca, din Sala Polivalentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu