duminică, 11 iunie 2017

Asociaţia Literară Păstorel Iaşi, luată cu asalt de iubitorii de cultură de bună calitate!



Duminică, pe 11 iunie 2017, sala mare de lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi a găzduit o nouă şedinţă cu public a membrilor Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). În lipsa directorului Mihai Batog-Bujeniţă, plecat peste hotarele patriei într-un mic concediu, manifestarea a fost coordonată de directorul adjunct Gheorghe Bălăceanu şi de secretarul general Mihai Haivas, care au prezentat pentru început cele patru premii "acaparate" recent de membrii ALPI, în cadrul ediţiei a VIII-a a Festivalului Internațional de Literatură Umoristică și Grafică Satirică „Alb - Umor”, de la Alba Iulia.
Festivitatea de premiere de la Alba Iulia a avut loc sâmbătă, pe 21 mai 2017, la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate, cu menţiunea că 212 autori au participat, anul acesta, cu lucrări la concursul de creaţie. Printre premianţi s-au aflat şi ieşenii Vasile Larco (premiul I la proză scurtă), Mihai Haivas (premiul I la parodie), Elena Mândru (premiul al III-lea la parodie) şi Gheorghe Bălăceanu (premiul al II-lea la volum, cu mai recenta carte "Jos pălăria, trece epigrama…"), toţi fiind membrii ALPI.
În continuare, Mihai Haivas a anunţat că trei oameni de cultură din Craiova şi Strehaia au devenit şi ei membrii ALPI, plus că în sală s-au mai aflat alţi trei ieşeni care doresc şi ei să se alăture umoriştilor şi poeţilor din cadrul Asociaţiei Literare "Păstorel", ei fiind Mărioara Alecsa, juristul Stela Purcaru şi prof. univ. dr. Ioan Mercheş.
În continuare, au citit în faţa colegilor din sală, din propriile creaţii, dar şi din alte surse literare, Mărioara Alecsa, Ioan Mercheş, Stela Purcaru, Doina Toma, Angela Pistol, Ioan Hodaş, Vasile Larco, Georgeta Paula Dimitriu, Aurel Baican, Ion Oprică (care a menţionat cu mult umor, faptul că un interpret de muzică populară, cu mai puţine clase primare, are în schimb... "dicţie la acordeon"!!!), Olguţa Trifan, Rodica Ioniţă-Grosu (care a editat recent cartea "Poezii pentru copii"), Constantin Mihai, Sorin Cotlarciuc, Vasile Diacon, Constantin Profir, Mihai Stancu.

În final, Mihai Caba a prezentat un moment Mihai Eminescu, cu ocazia comemorării marelui poet naţional, deoarece pe 15 iunie 2017 se împlinesc 128 ani de la trecerea în nefiinţă a marelui om de cultură român.
Următoarea şedinţă cu public din cadrul ALPI va avea loc duminică, 9 iulie 2017, tot de la ora 10.00 şi tot la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi.
Dar până atunci, membrii ALPI sunt invitaţi la două lansări de carte din partea colegilor-autori Mihai Caba (miercuri, pe 14 iunie, la ora 17.00, la Muzeul Unirii Iaşi, la lansarea volumului "Un erou s-a întors acasă") şi Dan Teodorescu (sâmbătă, pe 24 iunie, la ora 11.00, la Pensiunea Aristocrat Iaşi, din Şoseaua Bucium nr. 51 G, la lansarea volumului "Regi şi Regine la Palat").
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu