duminică, 11 iunie 2017

Gimnastele ieşene au dominat Campionatul Naţional Şcolar de la Ploieşti



Campionatul Naţional Şcolar de gimnastică ritmică a adus sportivelor ieşene un nou triumf. La competiţia desfăşurată la Ploieşti, componentele CSŞ “Anghel Saligny” Iaşi au cucerit 21 de medalii, dintre care 18 de aur. La întreceri au participat 200 de sportive de la Cluburile Sportive Şcolare din ţară, de la 6 la 20 de ani, împărţite pe categorii de vârstă şi clasificare.
Dacă în proba “calificare sportivă-senioare” şi în cea rezervată junioarelor Andreea Verdeş, respectiv Laura Aniţei, au dominat concursul din postura de favorite, la categoriile "Mica gimnastă" şi la categoria a III-a, antrenorii Oana Cozma şi Constantin Radu au venit cu frumoase surprize. Ele se numesc Crina Drăcşanu, care a cucerit cinci medalii de aur (individual compus, fără obiect, cerc, coardă şi panglică) şi Francesca Melinte, cu două medalii de aur, la echipe şi la individual.
Să mai menţionăm că liderele grupului, Andreea Verdeş şi Laura Aniţei, n-au avut probleme în a-şi adjudeca titlurile de campioane la individual compus şi la cele patru obiecte, cu o medalie de aur în plus pentru Laura la echipe junioare (12-15 ani).
Ansamblul CSŞ “Anghel Saligny” din Iaşi s-a clasat pe locul I la categoria "Mica gimnastă", el fiind alcătuit din Bianca Răutu, Mădălina Păun, Bianca Brânzei, Elena Angheluş, Adelina Badiu şi Francesca Melinte. Medalii de bronz au mai cucerit Roxana Brighenti (cerc şi minge) şi Iustina Coşarcă (măciuci).
Între 21 şi 25 iunie 2017, la Braşov, va avea loc Campionatul Naţional de Junioare Mici, individual şi pe echipe, un nou prilej de afirmare pentru gimnastica ritmică ieşeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu