vineri, 23 iunie 2017

Ieşeanca Bianca Cobzaru, două victorii pe ringul din Italia



Nu cu mult timp în urmă, în Catania (Italia) a avut loc o confruntare amicală între loturile de box ale ţării gazdă şi România, la nivel de junioare.

"Bilateralul" a avut drept scop pregătirea sportivelor pentru Campionatul European de la Sofia (Bulgaria), competiţie ce va avea loc la mijlocul lunii iulie 2017.
Lotul României a fost alcătuit din 7 junioare, printre ele fiind şi Bianca Cobzaru, de la CSŞ Unirea Iaşi. Eleva de la LPS Iaşi a avut o comportare foarte bună pe ringul italian, câştigând ambele meciuri disputate. La cat. 50 kg, Bianca Cobzaru le-a învins la puncte pe italiencele Michaela Cavalaro şi Dominique Cacopardo, după lupte extrem de spectaculoase pe "ringul magic" din Catania.
După cum a declarat Constantin Gălbenuşe, antrenorul care a condus lotul reprezentativ al României în Italia, Bianca Cobzaru a avut o evoluție bună în "peninsulă", cu toate că s-a văzut la sportiva din Dealul Copoului lipsa meciurilor internaționale.
Antrenorul Constantin Gălbenuşe este încrezător totuşi că pugilista de la Iaşi poate urca pe podium la Europenele de la Sofia, la categoria sa de greutate!
"Această confruntare din Italia a fost extrem de benefică pentru îmbunătățirea experienței competiționale în turneele internaționale. Antrenorul pricipal al lotului național de box feminin, Adrian Lăcătuş ar dori să vină la Iaşi pentru un stagiu de pregătire de 8-10 zile, unde să facă şi meciuri de pregătire cu vecinii noștri din Republica Moldova, ceea ce ar fi foarte benefic pentru sportivele noastre. Aşteptăm confirmarea şi din partea colegilor din Republica Moldova și vă vom ţine la curent cu pregătirea lotului național feminin de box juniori", ne-a declarat antrenorul Constantin "Tinu" Brânzei, cel care o antrenează pe Bianca Cobzaru, la Sala de Box de la CS CFR Iaşi, alături de tatăl său, antrenorul emerit Nicu Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu