joi, 13 iulie 2017

Ionela Atincăi, la un pas de podium la "Naţionalele" de haltere de la Botoşani



Grigoraş - Fron - Atincăi

Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (15-17 ani) s-au desfăşurat în această săptămână la Botoşani. Datorită unor probleme financiare, CS CFR Iaşi a trimis la Botoşani o singură sportivă, pe Ionela Atincăi, însoţită de antrenorul Dănuţ Fron, care trebuia să concureze la categoria 69 kg. Deoarece delegaţia ieşeană nu a putut participa marţi, 11 iulie, la şedinţa tehnică, tot din lipsa banilor plecarea spre Botoşani fiind efectuată doar miercuri, sportiva Ionela Atincăi (doar 15 ani) a fost înscrisă automat la categoria 63 kg, acolo unde s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 50 kg la smuls, 70 kg la aruncat şi 120 kg la totalul olimpic.   
"Datorită faptului că nu am participat la şedinţa tehnică de marţi, sportiva Ionela Atincăi nu a fost validată la categoria care a fost înscrisă în concurs de mine, cu ajutorul unui coleg de breaslă, pierzând astfel trei medalii de bronz. Dacă Ionela concura la categoria 69 kg, ea cucerea trei medalii de bronz, dar la 63 kg ea s-a clasat de 3 ori pe locul 4! Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva... Vă mai pot spune că, la doar 15 ani, halterofila noastră are un viitor promiţător, fiind curtată de câteva cluburi mari din ţară. Felicitări Ionela!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Tot la Botoşani, halterofila Bianca Grigoraş (17 ani), care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda lui Dănuţ Fron, dar care acum concurează pentru CSŞ Galaţi, a cucerit trei medalii de argint la categoria 53 kg, cu următoarele performanţe: 67 kg la smuls, 80 kg la aruncat şi 147 kg la totalul olimpic.
Din data de 8 august, la Bistriţa, CS CFR Iaşi va fi prezent cu halterofilul Ilie Ciotoiu (22 ani) la finalele Campionatului Naţional de tineret (Under 23).
După această finală, în perioada 15-22 octombrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu va participa la Campionatele Europene de haltere de tineret (Under 23 ani) de la Tirana, din Albania, acolo unde are şanse la noi medalii la nivel internaţional.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu