vineri, 4 august 2017

Comunicat de presă din partea CSM Politehnica Iaşi


"Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
Strada Lascăr Catargi Nr. 38, Parter, Iaşi
Tel/Fax: 0040 232 258 828
Cod de Identificare Fiscală: RO 30422376
Cont: RO36RZBR0000060013028397
Banca: Raiffeisen Bank Iaşi
marketing@politehnicaiasi.ro
www.politehnicaiasi.ro


Detalii cu privire la cantonamentul de la Tiraspol şi lucrările de renovare de la Complexul Emil Alexandrescu

Am observat că, în ultimele zile, a aparut, în media, un nou subiect de interes în ceea ce privește echipa noastră și anume plata cantonamentului de la Tiraspol.
Mi-ar fi plăcut să putem discuta pe teme fotbalistice, dar dacă acesta este un subiect important pentru suporteri și pentru presă, atunci este de datoria mea, ca președinte al clubului, să lămuresc problema în discuție.
Din cauza multiplelor probleme pe care a trebuit să le rezolv, este posibil să fi facut și o declaraţie care a generat confuzie. De aceea, aș vrea să-mi cer scuze pentru declarația respectivă, din care a rezultat că Fotbal Hebdo va plăti atât renovarea efectuată la stadion, cât și cantonamentul la baza sportivă de la Tiraspol. Ca și circumstanțe atenuante ar fi vârtejul prin care a trecut clubul în acea periodă, pe care a trebuit să-l gestionez cum am putut mai bine.
Dar chiar și în acest context, nu trebuia să fac această greșeală și am ales să-mi prezint scuzele in fața tuturor, în primul rând în fața suporterilor pe care-i respect prea mult ca să-i mint, cât și în fața presei pentru că am furnizat o informație inexactă.
Deci, am să vă relatez exact care a fost situația pentru a se întelege foarte bine cum s-a ajuns ca noi să plătim cantonamentul de la baza sportivă din Tiraspol.
Inițial, cheltuielile pentru renovarea bazei de la stadion și cantonamentul echipei trebuiau împărţite între CSM Politehnica Iași și partenerii noștri de la Fotbal Hebdo, noi asumându-ne partea de renovare şi ei plata cantonamentului.
Din păcate, din cauza problemelor financiare prin care am trecut în acea perioadă, nu am reușit să ne onorăm partea noastră de promisiune.
Însă, aceste lucrări trebuiau urgent făcute deoarece sezonul începea în foarte scurt timp și vestiarele arătau foarte rău. Mai mult decât atât, comisia de omologare, formată din reprezentanți ai L.P.F. și ai M.A.I. (Jandarmerie, ISU, Politie) ne-au impus mutarea vestiarului oaspetilor din vechea locație pentru a putea permite accesul și ieșirea suporterilor de la Tribuna B exclusiv prin Poarta 8, blocată până în această vară.
Un alt motiv care ne-a dus către această schimbare a responsabilităţilor a fost că lucrările de renovare trebuiau plătite imediat, iar cantonamentul putea fi achitat când ne intrau banii în cont, ceea ce s-a şi întâmplat.
Urgența de a încheia aceste lucrări ne-a făcut să schimbăm planul inițial. Datorită faptului că partenerii noștri de la Fotbal Hebdo au avut la îndemână toate mijloacele necesare (bani, echipă de lucru, etc), am decis ca ei să se ocupe de partea de renovare a stadionului și noi să ne asumăm plata cantonamentului.
Ca urmare, partenerii noștri au renovat vestiarele pentru gazde și oaspeți în totalitate (băi, bazine, mobilier, etc), sală antidoping, vestiar arbitri, cabinet medical, sală de mese cât și renovarea completă a mini-hotelului de cantonament al echipei. Toate aceste lucrări au costat peste 40 de mii de euro, sumă justificată de facturile prezentate de Fotbal Hebdo.
În ceea ce privește cantonamentul echipei, prețul total a fost de aproximativ 39 de mii de euro. Ar fi putut să ne coste undeva în jur de 28 de mii de euro, dar costurile au crescut din cauza controalelor medicale pe care am ales să le facem (controale care ne-au ajutat să depistăm anumite afecțiuni de care sufereau unii jucători, implicit să nu semnăm contracte cu jucători care aveau probleme de sănătate) dar și de achiziția unor opțiuni extra care au constat în anumite proceduri care i-au ajutat pe jucători să se refacă mai bine și mai repede.
Aceasta este situația exactă a problemei în discuție, iar dacă s-a înțeles cumva greșit a fost din cauza acelei declarații inexacte pe care am dat-o și pentru care îmi cer din nou scuze.
Dar, rugămintea mea, a jucătorilor și a staff-ului este să ne concentrăm asupra meciurilor extrem de grele pe care le avem în următoarele etape.
Ne așteaptă patru etape infernale, în care întâlnim echipe mult mai bine cotate decât noi. Obiectivul nostru pentru aceste etape este să scoatem tot ce putem din punct de vedere al punctelor,  dar  scopul principal va fi de a ne roda ca echipă în compania unor adversari foarte puternici și de a ne da seama cu exactitate unde suntem valoric față de ei.
Apelul meu către voi, suporterii noștri, este să veniți în număr cât mai mare la stadion, să ne susțineți, deoarece voi sunteți cel mai important ingredient al acestui minunat sport. Fără voi, fără pasiunea voastră, fără atașamentul vostru față de culori, nimic nu ar exista, nici jucători, nici antrenori, nici conducători, nici presa sportivă. Deci, vă așteptăm lângă noi și vă promitem că vom da absolut tot ca să vă facem mândri de noi.
În încheiere, vreau să vă anunț că, până la sfarșitul lunii august, vom organiza o conferință de presă dedicată exclusiv colaborării dintre CSM Politehnica Iași și Fotbal Hebdo.
Cu stimă,
Adrian Ambrosie
Președinte executiv CSM Politehnica Iași"

* Meciuri dificile pentru CSM Poli Iaşi în următoarele runde

Etapa a patra din Liga I Betano de fotbal programează următoarele partide:
- ACS POLI Timișoara - ASC JUVENTUS București
Teren: "D. Păltinișanu" - Timișoara
Data: 04.08.2017, Ora 18.30
- FC Voluntari - AFC Botoșani
Teren: "Ilie Oană" - Ploiești
Data: 04.08.2017, Ora 21.00
- ACS SEPSI OSK Sf. Gheorghe - FC VIITORUL Constanța
Teren: "Tineretului" - Brașov
Data: 05.08.2017, Ora 18.30
- CSM POLI Iași - FC CFR 1907 Cluj
Teren: "Emil Alexandrescu" - Iași
Data: 05.08.2017, Ora 21.00
Observator LPF: fostul internaţional craiovean Aurel
- CS U Craiova - AFC ASTRA Giurgiu
Teren: "Municipal" - Drobeta Turnu Severin
Data: 06.08.2017, Ora 18.30
- CS CONCORDIA Chiajna - FOTBAL CLUB FCSB
Teren: "Concordia" - Chiajna
Data: 06.08.2017, Ora 21.00
- FC DINAMO 1948 București - CS GAZ METAN Mediaș
Teren: "Dinamo" - București
Data: 07.08.2017, Ora 21.00
Etapa intermediară cu nr. 5 va avea următoarea desfăşurare:
- AFC Botoșani - ACS POLI Timișoara
"Municipal" - Botoșani
08.08.2017, Ora 16.45
- FC VIITORUL Constanța - FC Voluntari
"Central" - Ovidiu
08.08.2017, Ora 18.45
- AFC ASTRA Giurgiu - CS CONCORDIA Chiajna
"M. Anastasovici" - Giurgiu
09.08.2017, Ora 17.00
- ASC JUVENTUS București - CSU Craiova
"Ilie Oană" - Ploiești
09.08.2017, Ora 19.15
- FOTBAL CLUB FCSB - CSM POLI Iași
"Național Arena" - București
09.08.2017, Ora 21.45
Observator LPF: Marian IVAN (Brașov)
- CS GAZ METAN Mediaș - ACS SEPSI OSK Sf. Gheorghe
"Gaz Metan" - Mediaș
10.08.2017, Ora 18.30
- FC CFR 1907 Cluj - FC DINAMO 1948 București
"Dr. C-tin Rădulescu" - Cluj N.
10.08.2017, Ora 21.00
În runda cu nr. 6, pe teren propriu, CSM Poli Iaşi se va confrunta cu Dinamo Bucureşti, iar în cea cu nr. 7, în deplasare, ieşenii vor juca împotriva formaţiei FC Astra Giurgiu. Aşadar, vor fi patru meciuri de foc pentru elevii lui Flavius Stoican şi pentru clubul de fotbal din Dealul Copoului, condus de Adrian "Aţă" Ambrosie. (DAN TEODORESCU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu