vineri, 25 august 2017

Festivalul de la Vama şi-a desemnat laureaţii!


În perioada 1-3 septembrie 2017, în comuna bucovineană Vama, din Judeţul Suceava, se va derula ediţia a VI-a a CONCURSULUI INTERNAŢIONAL DE LITERATURĂ SATIRICO-UMORISTICĂ, denumit "UMOR FĂRĂ FRONTIERE ÎN ȚARA DE SUS".
Evenimentul este organizat de CENACLUL LITERAR ”NECTARIE” VAMA - BUCOVINA, CU SPRIJINUL REVISTEI DE ISTORIE, LITERATURĂ ȘI UMOR ”SURÂSUL BUCOVINEI”.
CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE LITERATURĂ UMORISTICĂ CUPRINDE TREI SECȚIUNI: EPIGRAMĂ, POEZIE SATIRICĂ ȘI PROZĂ SCURTĂ UMORISTICĂ,
TEMA CONCURSULUI PE ANUL ACESTA FIIND ”MÂNDRIA ÎNFLOREȘTE ÎN PROSTIE”.
Vineri, pe 25 august 2017, directorul festivalului, dr. Sorin Cotlarciuc, ne-a comunicat laureaţii evenimentului cultural din Bucovina, care sunt următorii:
EPIGRAMĂ:
1. Gheorghe Bîlici (din Chişinău - Rep. Moldova);
2. Liviu Gogu (Buzău);
3. Nicolae Bunduri (Braşov).  
POEZIE SATIRICĂ:
1. Laurenţiu Ghiţă (Bucureşti);
2. Lucian Perţa (Vişeul de Sus);
3. Petru Brumă (Constanţa).
PROZĂ SCURTĂ UMORISTICĂ:
1. Ananie Gagniuc (Constanţa);
2. Violeta Urdă (Bucureşti);
3. Florentina Loredana Dalian (Slobozia).
La cele trei secţiuni de concurs, după declaraţia dr. Sorin Cotlarciuc, au fost peste 150 de participări, cu menţiunea că au fost concurenţi care au participat la toate cele trei secţiuni ale festivalului. Festivitatea de premiere va avea loc la Căminul Cultural Vama, pe 2 septembrie 2017, în intervalul 10:30-12:00.
În cadrul manifestării de la Vama va avea loc şi CONFERINȚA ŞI LANSAREA DE CARTE ”SĂ FII ROMÂN”, CU ACTORUL EMERIT DAN PURIC (Bucureşti), producătorul evenimentului fiind Ionuţ Drăgotesc. CENACLUL LITERAR ”NECTARIE” VAMA ASIGURĂ DESFĂȘURAREA CONFERINȚEI ÎN SALA MICĂ A CĂMINULUI CULTURAL VAMA, în ziua de SÂMBĂTĂ, 2 SEPTEMBRIE 2017, de la ORA 12:30. REZERVAREA LOCURILOR ÎN SALĂ SE POATE FACE LA TELEFOANELE: 0746.021715 sau 0722.650777.
COMITETUL DE ORGANIZARE al festivalului este alcătuit din domnii IOAN MUGUREL SASU, SORIN COTLARCIUC şi MARIAN CĂLINESCU.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu