luni, 4 septembrie 2017

Campioane naţionale la box, pe plaja de la Saturn!


În perioada 29 august-2 septembrie 2017, pe plaja din staţiunea Saturn, de lângă Mangalia, s-a desfășurat Campionatele Naționale de box feminin pentru junioare, tineret şi senioare. Meciurile s-au desfăşurat în aer liber, iar competiția a adunat la startul ei peste 110 sportive de la 35 de cluburi din ţară, printre participante fiind şi trei ieşence. Ele au fost Bianca COBZARU - cat. 52 Kg. (de la CSŞ Unirea Iaşi - CSA Steaua Bucureşti, la junioare), Andreea CEASNOG - cat. 57 Kg. (de la CS Gladiatorul Iaşi - AS Com-Val Valea Lupului, la tineret) şi Cristina OPREA - cat. 64 Kg. (de la CS Racoviţă Iaşi, la senioare). La junioare, Bianca COBZARU a devenit campioană naţională la cat. 52 kg, sub conducerea antrenorilor ceferişti ieşeni Nicu Brânzei şi Constantin "Tinu" Brânzei. Ea este elevă în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului şi are numeroase performanţe notabile în palmares. Astfel, în 2016, Bianca Cobzaru a devenit vicecampioană naţională la box feminin, iar anul acesta cucereşte Cupa României şi locuri fruntaşe pe podium la turneele internaţionale din Catania (Italia) şi Orhei (Republica Moldova). Este cooptată apoi în lotul naţional al României şi ocupă un onorant loc 6 la Campionatul European de box pentru junioare de la Sofia (Bulgaria).
La tineret, Iaşul a mai scos o campioană naţională la tineret pe plaja de la Saturn, prin Andreea CEASNOG (CS Gladiatorul-AS Com Val, cat. 57 kg), sub conducerea antrenorilor Ion Băetu şi Mihai Mertic.
Deşi a concurat destul de bine, senioara Cristina OPREA (CS Racoviţă Iaşi, cat. 64 kg), antrenată de Gheorghe Racoviţă, nu a prins podiumul de premiere.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu