luni, 11 septembrie 2017

"Double V" a revenit în ALPI!



La manifestarea de duminică, 10 septembrie 2017, din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, surpriza a venit din partea lui Vasile Vajoga, revenit în cadrul "subordonaţilor" comandorului şi directorului ALPI - Mihai Batog-Bujeniţă, după o lungă perioadă de timp. De fapt, prin epigramele şi poezia citită în cadrul manifestării găzduite de sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" Iaşi, "Double V" a dovedit din nou că este un scriitor talentat, cu mare priză la public, iar meseria sa de bază, de tehnician dentar, este doar un "Hobby"!
Ca de obicei, şedinţa cu public în cadrul ALPI a fost deschisă de "Supersonicul MBB", care a prezentat ultimele evenimente literare cu participarea membrilor asociaţiei ieşene. De la emisiunile de la Tele M Iaşi şi Radio România Iaşi, moderate de Adina Şuhan, în care s-a vorbit mult despre manifestările organizate în cadrul ALPI, s-a ajuns la prezentarea de cărţi şi reviste de cultură, unde membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi sunt în prim plan. Au fost prezentate volumele: "Game-Set-Match" (de Dan Teodorescu, carte care va avea lansare vineri, 22 septembrie 2017, la ora 17.00, la Hotelul Moldova din Iaşi), "Seducţia înţelepciunii" (de Sorin Cotlarciuc), o carte de epigrame editată de piteşteanul Constantin Mândruţă, "Povestiri aproape poliţiste" (de comandorul, devenit acum şi "detectiv", Mihai Batog-Bujeniţă).  
Au citit apoi în faţa publicului, din propriile creaţii literare, Doina Toma, Georgeta Paula Dimitriu, Olguţa Trifan (prin vocea şi cu ajutorul actorului Emil Gnatenco), Angela Pistol, Vasile Diacon (mereu cu gândul la "Albăstrica" din Capitală), Mihai Caba, Vasile Vajoga, Mihai Haivas, Gheorghe Bălăceanu, Dumitru Ivas, Vasile Unguraşu, Constantin Munteanu, Corneliu Carp, dar şi Mihai Batog-Bujeniţă. Un moment umoristic cu ex-primarul de Tomeşti, Ion Oprică, a încheiat manifestarea, în care gazda Ştefan Mardare a fost mereu pe "baricade", pe post de fotoreporter.
Remarcăm de asemenea şi gestul doamnei conf. dr. Cornelia Ursu, care de ziua dumneaei de naştere şi la aniversarea unui frumos număr de ani, a îndulcit asistenţa cu un "Merci" excelent, membrii ALPI dorindu-i de peste 50 de ori un cald şi sincer "La mulţi ani, cu sănătate"!
Următoarea manifestare cu public în cadrul ALPI va fi pe 8 octombrie 2017, de la ora 10.00, tot la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" Iaşi. Dar până atunci, pe 22 septembrie 2017 - ora 17.00, la Hotelul Moldova Iaşi (la parter, la Salonul Moldova) ne vom revedea cu toţii la lansarea cărţii jurnalistului Dan Teodorescu, cea de-a opta în decurs de doi ani, iar a noua carte este şi ea în lucru şi se va chema "Ringul Magic", un volum dedicat artei cu mănuşi (boxul) şi culturii ieşene.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu