joi, 7 septembrie 2017

Medalii de toate culorile pentru halterofilii ieşeni





La Arad, în cadrul Complexului Asociaţiei Club Sportiv AMEFA-AMC, în perioada 5 - 8 septembrie 2017 se desfăşoară competiţia "Speranţe Olimpice 2017" şi finala Campionatelor Naţionale de Seniori / Senioare la haltere. La şedinţa tehnică au fost validaţi 71 de juniori III (9-12 ani) şi 88 de seniori, printre ei fiind şi ieşenii Marius Pagu, Ilie Ciotoiu şi Bianca Grigoraş.
Conform protocolului de colaborare între cluburile CSM Cluj şi CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu concurează la seniori pentru ardeleni şi la tineret pentru moldoveni, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. La seniori, Ilie Ciotoiu, care a început halterele la CS CFR Iaşi sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Fron, a devenit triplu campion naţional în cadrul categoriei 62 kg, cu următoarele rezultate: 110 kg - la smuls, 140 kg - la aruncat şi 250 kg - la totalul olimpic!


În cadrul Concursului naţional "Speranţe Olimpice", la juniori III (9-12 ani), reprezentantul CS CFR Iaşi, Marius Pagu (nepotul lui Ilie Ciotoiu), s-a clasat pe locul 2 la categoria 28 kg, cu rezultatul de 73 kg la totalul olimpic (cu 32 kg la smuls şi 41 kg la aruncat), cu un kilogram mai puţin decât adversarul său, Cosmin Isofache, de la CSM Bistriţa, care a reuşit un total de 74 kg. Locul 1 la aruncat a revenit însă sportivului ieşean Marius Pagu, cu un excelent rezultat de 41 kg.
Să mai menţionăm că ieşeanca Bianca Grigoraş, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, dar acum concurează pentru CSŞ Galaţi, a cucerit medalia de bronz la senioare, la categoria sa de greutate.
Din păcate, halterofila Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi, doar 15 ani) nu a putut fi prezentă la conpetiţia senioarelor de la Arad, unde ar fi devenit vicecampioană naţională la categoria sa de greutate, deoarece în această perioadă ea a susţinut probele sportive pentru sesiunea de admitere la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului.
În luna octombrie, concurând doar pentru CS CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu va reprezenta România la Campionatele Europene de haltere tineret (U 23) de la Tirana (Albania).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu