duminică, 1 octombrie 2017

În Parcul Expoziţiei din Iaşi: Un important eveniment artistic organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice




Duminică, pe 1 octombrie 2017, Parcul Expoziţiei din Dealul Copoului a găzduit o frumoasă manifestare artistică cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Principalul organizator a fost Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (director: Luminiţa Munteanu). Peste 500 de persoane trecute de prima tinereţe, dar unii dintre ei alături de copiii şi nepoţii "din dotare", au asistat la un concert oferit de Fanfara Cercului Militar Iaşi şi un un recitat de muzică populară oferit de interpreta Mirela Dinu.
Dansurile ad-hoc din faţa scenei au demonstrat că sârba românească este la mare căutare la orice vârstă!
Într-un spectacol prezentat de Gianina Munteanu, a avut loc şi o tragere la sorţi a tichetelor câştigătoare a tombolei organizate pentru cei prezenţi. Din urna cea plină de... surprize, primarul Mihai Chirica a extras tichetele câştigătoare, cele pentru primele patru locuri având numerele 274, 94, 200 şi 256.
Premiile au fost generoase şi au constat din următoarele:
- Premiul I – O excursie pentru două persoane la Durău, o cină romantică la Restaurantul „Bolta Rece” și un tort oferit de Cofetăria „Marabu”;
- Premiul al II-lea – Produse cosmetice, o invitaţie la Operă pentru două persoane și un tort oferit de Cofetăria „Marabu”;
- Premiul al III-lea – O invitaţie la Operă pentru două persoane, o sticlă de vin Bucium și un tort  oferit de Cofetăria „Ando Fantezia”;
- Premiul al IV-lea – Un tort oferit de Cofetăria „Ando Fantezia” şi o sticlă de vin Bucium.
Au mai fost trase la sorţi şi alte peste 50 de tichete, cei premiaţi obţinând din partea sponsorilor produse oferite de firmele Vel Pitar şi Agroindustriala Bucium.
Cei mai activi oameni care au trudit la Cluburile de Pensionari din cartierele ieşene au primit diplome de excelenţă pentru activitatea depusă, printre ei fiind şi Vasile Grăjdeanu, un mare iubitor şi practicant al jocurilor de table şi backgammon.
Evenimentul din Parcul Expoziției a mai inclus și o expoziţie de tablouri, cusături (dantele, broderii), goblenuri, obiecte recondiţionate, toate realizate de beneficiarii Centrului „Vovidenia”.
Cu multă amabilitate, primarul Mihai Chirica a făcut "poze" cu toată lumea, deşi de multe ori la acest capitol se stătea la coadă!
Tot în ziua de duminică, 1 octombrie 2017, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC), a mai organizat și manifestarea denumită "Weekend-ul Seniorilor", constând în seri dansante la Clubul pensionarilor din Aleea Rozelor, Clubul pensionarilor „Alexandru cel Bun”, Clubul pensionarilor „Mircea cel Bătrân” și Clubul pensionarilor „Oancea”.
S-au mai organizat evenimente specifice vârstei a treia la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” şi la Căminul de Bătrâni „Sf. Împărați Constantin și Elena”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu