duminică, 1 octombrie 2017

Penicilina Iaşi, la prima victorie în noua formulă de echipă!


Vasile Chebac (sursa foto: Ziarul de Iaşi)

Echipa de volei feminin Penicilina Iași a disputat, la sfârșitul săptămânii, primul amical al toamnei, în compania formației C.S.U. Galați din Divizia A2. Meciul a avut loc în Sala Penicilina, antrenorul ieșean Rareș Puni având la dispoziție nouă jucătoare. El a început întâlnirea în următoarea formulă: Evgenja Milivojevic, Maria Grabovețcaia, Ana Maria Ursachi, Alina Gagea, Jelena Cvijovic, Irina Andreica - Roxana Pintea (libero). Pe parcursul jocului au mai evoluat Andra Streșină și Mihaela Stângă. Moldoveanca Elzabeta Suslova nu a fost folosită din cauza unei indispoziții fizice.
Formația din Galați, antrenată de fosta jucătoare a Penicilinei, Ioana Berdilă a venit cu un lot care a păstrat față de sezonul trecut o serie de jucătoare cu experiență (Florina Chirilov, Adriana Dudnic, Irina Todașcă), la care se adugă mai multe voleibaliste tinere. Cele două partenere au jucat cu multă determinare, chiar dacă meciul a fost doar unul de pregătire. În primele trei dintre cele cinci seturi disputate, echilibrul s-a menținut, de obicei, până la al doilea time-out tehnic, după care gazdele s-au distanțat și au câștigat. În al treilea ”act”, oaspetele au forțat succesul, dar Penicilina a gestionat bine finalul și a câștigat. În seturile 4 și 5, ieșencele n-au mai avut o rezistență mare din partea adversarelor. Evoluția scorului: Setul I:10-9,16-10, 25-18; Setul al II-lea: 4-4, 7-8, 21-14, 25-17; Setul al III-lea: 7-8, 14-14, 21-19, 25-21; Setul al IV-lea: 25-12; Setul al V-lea: 25-10.
După această întâlnire, președintele executiv Vasile Chebac a declarat: ”După acest meci,  tehnicianul Rareș Puni are primele concluzii privind potențialul și soluțiile de perfecționare a jocului. Până la 14 octombrie, data primei etape a Diviziei A1, vom mai avea meciuri câteva amicale. În acest an competițional, activitatea Clubului de volei Penicilina este parte integrantă a programului „Sănătate prin sport” – program de responsabilitate socială susținut de compania Antibiotice. Scopul programului îl reprezintă promovarea a unui stil de viață sănătos prin dezvoltarea de proiecte care au în vedere îmbunătățirea calității vieții și a stării de sănătate a oamenilor. Se vor desfășura activități dedicate dezvoltării sportului de performanță, precum și pentru diverse activități sportive atât pentru seniori cât și pentru juniori, proiecteeducaționale pentru tânăra generație, proiecte de responsabilitate socială,  care au menirea de a ajuta comunitatea locală dar și națională să adopte un stil de viaţă activ și sănătos”.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu