vineri, 13 octombrie 2017

Penicilina Iași, la startul noului sezon competiţional



Legendara echipă a voleiului românesc, Penicilina Iași, pornește la un nou drum în Divizia A1. Primul meci al noii ediții de campionat îl va disputa la Târgoviște, în compania formației locale CSM, medaliata cu bronz în seyonul anterior. Deși s-au reunit mai târziu decât de obicei și în lot s-au produs o serie de modificări, jucătoarele pregătite, în acest sezon, de antrenorul Rareș Puni s-au pregătit cu asiduitate. Alături de Mihaela Stângă, Andra Streșină, Ana Maria Ursachi, Maria Grabovețcaia și Jelena Cvijovic, prezente în formație și în sezonul competițional anterior, au mai venit Alina Gagea (de la SCMU Craiova), Roxana Pintea ( Universitatea Cluj), Irina Andreica (Unic Piatra Neamț), Evgenija Milivojevic, din Muntenegru, componentă a ”naționalei” Muntenegru și campioană a Austriei, cu VB NO Sokol SV 2017 și Elizaveta Suslova, de la Chișinău.
A revenit la echipă şi Simona Filip, care a întrerupt pregătirea anul trecut după o accidentare. De asemenea, participă la antrenamente și două junioare legitimate la CSȘ Unirea Iași, Agatha Crihan (16 ani) și Carla Deliu (15 ani), pentru a crește valoric alături de voleibalistele mai experimentate ale Penicilinei.
Chiar dacă au fost în vară unele semne de întrebare aici și chiar dacă am avut și alte oferte, am preferat să rămân la Iași pentru că la Penicilina am avut condiții foarte bune, de pregătire și de viață, orașul îmi place, pe scurt, mă simt bine. Sper, ca și în noua formulă, să facem jocuri bune și să dăm satisfacție suporterilor”, ne-a declarat Jelena Cvijovic. La rândul ei, Ana Maria Ursachi ne-a spus:”Despre valoarea pregătirii și a grupului vor vorbi rezultatele. Pot, însă, să subliniez că atmosfera în echipă este mai bună ca anul trecut. Va fi un campionat greu, dar noi ne vom strădui să evoluăm cât mai bine”.
La început de sezon, antrenorul Rareș Puni ne-a mărturisit: ”Referitor la meciul cu CSM Târgoviste, consider că nu avem nimic de pierdut, ci dimpotriva vom vedea ce potențial avem în fața unui adversar redutabil, echipă pretendentă la podiumul Diviziei A1. Putem juca un volei de calitate și trebuie să credem în șansa noastră. Avem o echipă tânără pentru care un meci de o asemenea anvergură este o experiență utilă. Lotul a trecut prin transformări semnificative față de sezonul precedent; din acest motiv, ne dorim, în primul rând, să întărim omogenitatea echipei și să consolidăm, în fiecare partidă, relațiile de joc. Vom avea în primele etape adversare puternice și va trebui să ne mobilizăm toate forțele pentru a ne ridica la valoarea adversarilor”.
Nu vor face deplasarea la Târgoviște Elizaveta Suslova, aflată în proces de recuperare în urma unei accidentări, dar nici Simona Filip, care trebuie să se pună la punct cu pregătirea. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00. Meciul CSM Târgovişte-Penicilina Iaşi va fi arbitrat de brigada Cosmin Tudorache - Violeta Jianu (ambii din Bucureşti), observator federal fiind Marian Stoica.
Celelalte jocuri din runda inaugurală a Diviziei A1 feminine de volei sunt: CSU Medicina CSŞ Târgu Mures - CS "U" NTT Data Cluj, CSM Volei-Alba Blaj - CSM Lugoj şi CS Ştiinţa Bacău - ACS Agroland Timişoara (toate trei pe 14 octombrie, primele două de la ora 18.00, a treia de la ora 17.00), respectiv CSM Bucureşti - CS Dinamo Bucureşti (pe 16 octombrie, de la ora 18.00, în direct pe DigiSport).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu