sâmbătă, 21 octombrie 2017

"Universul Prieteniei", de la Iaşi la Milano şi retur


Vineri, pe 20 octombrie 2017, la Muzeul Unirii din Iaşi a avut loc lansarea cărţii "Ţărmurenii", de Vasile Ionac. Au prezentat cartea scriitorii Emilian Marcu şi Constantin Mănuţă, evenimentul fiind moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei "Universul Prieteniei", cea care a şi organizat manifestarea, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal "Moldova" Iaşi şi Teatrul "Studio Lux Art" Iaşi. Au recitat poezii din cartea autorului elevii Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă" din Iaşi.

În continuare, Asociaţia "Universul Prieteniei" va fi implicată într-un nou proiect cultural, mai precis în două evenimente culturale ce vor avea loc în  cadrul proiectului “Toamnă româno-italiană”, la Milano și Iași.
Primul pas va fi făcut la Milano (Italia), în ziua de miercuri, 25 octombrie 2017, la ora 19.00, în parteneriat cu Asociaţia ANDACON, iar al doilea la Iaşi (România), în data de 2 noiembrie 2017, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Moldova” şi  Teatrul „Sudio Lux Art” Iaşi.
După cum ne spunea doamna Rodica Rodean, la Milano, scriitoarele Daniela Gumann, Cristina Maria Niţă, Mariana Rogoz Stratulat şi Marioara Vişan vor prezenta ultimele apariţii editoriale personale, iar preşedinta Asociaţiei Universul Prieteniei Iaşi va face o scurtă prezentare a asociaţiei şi a colecţiei <<Floare de colţ
>>, colecţie care cuprinde 10 volume de poezie publicate anul acesta la Editura <<Detectiv Literar>> din Bucureşti.
Expoziţia de grafică a artistului plastic Iurie Braşoveanu şi momentele muzicale, susţinute de Aurora Pală şi Cristina Maria Niţă, vor completa programul întâlnirii de la Milano.
Manifestarea din Italia va fi onorată de prezenţa  consulului român la Milano, domnul Adrian Georgescu, a oficialităţilor şi reprezentanţilor Asociaţiei „ANDACON”, prin doamnele Maria Popovici şi Carmen Constanda.
În replică, joi, pe 2 noiembrie 2017, de la ora 15.00, la Muzeul Unirii de pe strada Lăpuşneanu, ieşenii se vor întâni cu Florentina Niţă, scriitoare de origine română stabilită la Milano. "Toamnă româno-italiană", este un proiect iniţiat de Asociaţia “Universul Prieteniei” Iaşi în anul 2016 şi care a ajuns acum la a doua ediţie.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu