sâmbătă, 18 noiembrie 2017

O lansare de vis: Volumul "RINGUL MAGIC", de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, a ajuns în casele moldovenilor din dreapta şi stânga Prutului!




Cartea de sport şi cultură "RINGUL MAGIC", editată recent de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, cel care  în ultimii doi ani a scos pe piaţă nouă cărţi, în zece volume, deoarece cartea "Între două secole" a avut două volume, a fost lansată în public într-o zi de vineri, 17 noiembrie 2017, la Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi, în faţa unui public extrem de numeros, cu peste 100 de oameni prezenţi la eveniment.
Să menţionăm că în 2017, Dan Teodorescu a aniversat 50 de ani de la debutul său în mass-media românească. Vă informăm că în 1967, pe când era elev şi tânăr poet la Colegiul Naţional din Iaşi (ex-Liceul nr. 1 Mihail Sadoveanu) el a recitat propriile versuri în direct la Radio Bucureşti, într-o emisiune literară de mare întindere, împreună cu tinerii colegi de la Cenaclul Elevilor din Iaşi, printre aceştia fiind Svetlana Nedelcu, Mihai Dinu Gheorghiu, Vasile "Bebe" Mihăescu şi regretatul Val Condurache. Tot în acel an şi tot cu poezie, Dan Teodorescu este publicat în ziarul local "Flacăra Iaşului", în pagina literară, alături de maestrul George Lesnea, iar un an mai târziu a debutat şi la revista literară "Cronica", sub îndrumarea criticului Zaharia Sârgeorzan.
Specializat apoi pe domeniile sport şi cultură, iată că în perioada 2015-2017 jurnalistul Dan Teodorescu, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi membru senior al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale ne demonstrează prin cărţile sale că oraşul Iaşi, acolo unde s-a născut şi trăieşte de 67 ani este un adevărat centrul cultural, spriritual, turistic şi sportiv al României şi de ce nu, chiar al Europei. Mai ales că, în ultimii ani, Dan Teodorescu publică foarte multe articole şi în presa din străinătate, aferentă diasporei române, mai ales în cadrul Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi la revista "Vocea Ta", cu distribuţie în Austria, Germania, Belgia, Olanda şi Elveţia şi cu sediul central la Nürnberg, în Germania, dar şi în mass-media din Israel. Ucraina, Republica Moldova şi SUA. 

* O trecere în revistă a boxului ieşean şi românesc, în primii 17 ani ai secolului XXI

Cartea "Ringul Magic" este o expresie elocventă a acţiunilor publicistice la nivel local, naţional şi internaţional ale lui Dan Teodorescu şi în ea se face o retrospectivă a "Nobilei Arte" (adică a boxului amator şi profesionist) din perioada 2001-2017, dar şi a evenimentelor culturale ieşene la care a participat autorul, în intervalul de timp august-octombrie 2017.
Un capitol special este acela în care Dan Teodorescu dialoghează cu vedetele boxului ieşean şi românesc, cu Vasile Cîtea, Sorin Timofte, Benone Marcu, Lucian Bute, Cristian Hodorogia, Alexandru Marin, Ovidiu Bobârnat, Nicu Brânzei, Viorel Soroceanu, cu foştii boxeri Mihai Holban şi Dorin Andronache, dar şi cu maestrul teatrului ieşean Petru Ciubotaru, care a practicat şi el boxul în anii tinereţii, la sala CSM Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Florescu. 
Se menţionează în cartea lui "DanTe" şi turneele de box care au fost găzduite de municipiul Iaşi de-a lungul timpului, precum Memorialul Iosif Mattes, Ring Iaşi, Centura Moldovei şi Centura de Aur "Nicolae Linca", dar şi reuşitele excepţionale pe plan intern, naţional şi internaţional ale pugiliştilor ieşeni şi români, inclusiv în boxul profesionist de peste Ocean.
În prefaţa şi postfaţa cărţii sunt inserate editoriale despre autorul cărţii şi volumul "Ringul Magic", scrise cu mult suflet de preşedintele FR Box şi deputatul în Parlamentul României Vasile Cîtea, jurnalistul şi supervisorul EUBC Viorel Sima, jurnalistul sportiv de la Radio România Actualităţi şi conducătorul Grupului Umoristic "VOUĂ" Adrian Fetecău, de jurnaliştii ieşeni Ana Crudu şi Nicolae Rădulescu, de antrenorul de box Constantin "Tinu" Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi.
Editată la PIM Iaşi, cartea are 566 pagini în format "B5 Academic", cu peste 320 de fotografii care aparţin autorului în marea lor majoritate şi este ca un album de colecţie din lumea boxului şi culturii, la nivel local, naţional şi internaţional. Volumul în cauză beneficiază şi de o grafică superbă a arhitectului Eduard Mattes, cel născut la Iaşi, dar care trăieşte de mai mulţi ani la Haifa, în Israel şi care publică şi gândurile sale despre prietenul "DanTe", pe coperta nr. 4 a cărţii.

* Spectacol artistic şi sportiv de zile mari, organizat şi regizat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu

Evenimentul de lansare a cărţii "RINGUL MAGIC" a debutat  cu o secvenţă radiofonică, pe durata a 8 minute şi 59 secunde, în care Dan Teodorescu a dialogat cu redactorul Mihai Florin Pohoaţă, de la Radio România Iaşi, despre volumul menţionat. În finalul dialogului, Dan Teodorescu a remarcat că, pentru el, Radio România Iaşi, acolo unde a lucrat mai mulţi ani ca redactor-colaborator la departamentul sport, pe vremea regratatului Valeriu Ştefan, este un post de radio MAGIC, făcând astfel o trecere spre evenimentul propriu-zis, de lansare a cărţii RINGUL MAGIC.
Prezentarea cărţii supusă dezbaterii publice a fost făcută apoi scriitorii şi oamenii de sport prezenţi în sală, printre vorbitori fiind Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco (care a adresat şi câteva epigrame cu tâlc jurnalistului Dan Teodorescu), Ana Crudu, Nicolae Rădulescu, Mihai Păstrăguş, actorii Petru Ciubotaru şi Emil Gnatenco, dar şi preşedintele Clubului Sportiv Gym Box Iaşi şi arbitru internaţional de box Iulian Botez.
În continuare, ajutat de antrenorul de box Constantin "Tinu" Brânzei (CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi), Dan Teodorescu, care este şi redactor şef-editor al publicaţiei SPORT FAN CLUB, acolo unde sunt publicate până acum 4.500 articole de sport şi cultură, care au fost lecturate de peste 470.000 cititori, a înmânat din partea redacţiei un număr de 12 medalii de aur (locul 1) şi diplome de excelenţă celor care l-au ajutat de-a lungul timpului pe jurnalistul şi publicistul ieşean în lansarea volumelor sale sau care au reuşit performanţe notabile în boxului românesc în anul 2017, pe plan intern şi internaţional.  
"În boxul profesionist avem 12 reprize la meciurile importante, aici avem 12 medaliaţi, cărora li se va cânta Imnul României, deoarece pentru campioni se intonează Imnul ţării", a mai remarcat Dan Teodorescu. Cei 12 medaliaţi ai publicaţiei SPORT FAN CLUB au fost Amira Niculiţă (antrenor-coregraf la Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi), tinerii interpreţi de muzică uşoară şi populară Bianca Bârzu şi Alexandra Cojocariu, respectiv Andrei Nicăi şi Maria Lincu, elevii Gabriel Teodorescu şi Silviu Teodorescu (de la Şcoala Gimnazială Ştefan Bârsănescu din Iaşi), boxerii Bianca Cobzaru (CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Constantin Brânzei şi Nicu Brânzei), Eusebiu Tîrzoman (ASC Com-Val Valea Lupului - judeţul Iaşi, antrenor: Ioan Băetu), Dragoş-Constantin Guzgă (CS Scorpions Iaşi, antrenor: Mihai Constantin), scriitorii Cornelia Ursu şi Vasile Larco. În continuare, Imnul României a răsunat în Salonul Moldova, acolo unde au fost prezenţi oameni care iubesc sportul şi cultura din dreapta şi stânga Prutului, deci manifestarea de vineri seara a făcut şi o "unire" spirituală a românilor de pe cele două maluri!

* Talente autentice în sportul şi cultura ieşeană


A urmat un spectacol artistic şi sportiv organizat şi regizat chiar de Dan Teodorescu, cu următoarele repere:
- Muzică populară cu interpreţii Andrei Nicăi şi Maria Lincu.
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco.
- Muzică uşoară cu interpreţii Selena Chelea şi Bianca Dogariu, respectiv Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (Palatul Copiilor, clasa: prof. Cristina Cozma). 
- Dans sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă). Au dansat în faţa publicului, la secţiunile standard şi latino, perechile Cosmin Dorneanu - Lisa Lupu şi Bogdan Sidor - Andreea Bunduc.
- Demonstraţie pugilistică cu tinerii boxeri Bianca Cobzaru, Maria Botezatu, Ionuţ Roman, Darius Sinescu, de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin "Tinu" Brânzei).
- Demonstraţie de haltere cu tinerii campioni Marius Pagu şi Ionela Atincăi, de la CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron).
- Recital cu epigramiştii şi poeţii Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi (ALPI - director: Mihai Batog-Bujeniţă), ei fiind Vasile Larco, Mihai Batog-Bujeniţă, Angela Pistol, Doina Toma, Gabriela Cucinschi, Corina Matei-Gherman, Doina Guriţă, Petronela Alexa-Prisăcaru, Mihai Caba, Dumitru Ivas.
- În dialog cu Daniel Popescu, alpinist ieşean de nivel internaţional, care a menţionat toate "vârfurile" cucerite în ultima perioadă, acolo unde a abordat cu mândrie steagul municipiului Iaşi.
- Intermezzo la vioară cu Andrei Moraru, cel care, din păcate, nu a putut face şi un duet muzical cu fratele său geamăn, Matei Moraru, din motive medicale, deoarece cel din urmă are în prezent mâna în gips (de la Colegiul Naţional de Arte "Octav Băncilă" Iaşi - clasa prof. Emanuel Iacob)                      
- Recital actoricesc şi muzical cu basarabeanca Ina Paladi, originară din Bălţi (Republica Moldova), dar care trăieşte în Iaşi de mai mult timp.                   
Moderatorii evenimentului au fost Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, iar pe lista organizatorilor au figurat  Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (Director: Mihai Batog-Bujeniţă), publicaţia "Sport Fan Club" (Redactor Şef-Editor: Dan Teodorescu) şi Hotelul Moldova Iaşi (Director General: Liviu Statache).
În finalul manifestării, Dan Teodorescu a mai spus: "Nu scăpaţi de mine, deoarece scriu mai departe... Următoarea mea carte, care se pare că va avea peste 800 de pagini, deci va fi în două volume, se va numi FOTBALUL MIC şi aici mă refer la jocurile de fotbal în sală / futsal şi minifotbal, dar va avea şi un capitol dedicat Asociaţiei Presei Sportive din România - preşedinte la Bucureşti, binecunoscutul jurnalist de televiziune Dumitru Graur - şi nu va fi uitată nici cultura ieşeană şi românească. Până acum am scris 500 pagini... Deci, cam în primele luni ale anului viitor să vă aşteptaţi la o nouă lansare de carte!".

* APSR aniversează la Bucureşti 90 de ani de existenţă

Vă mai informăm că, pe 22 noiembrie 2017, Dan Teodorescu va fi prezent şi la Ateneul Român din Bucureşti, invitat la GALA APSR, cu ocazia aniversării a 90 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Presei Sportive din România. Alături de gazetarii sportivi, vor fi premiate cele mai însemnate personalităţi ale sportului românesc printre care Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi, Simona Halep şi nu numai. În ziua următoare, deci pe 23 noiembrie 2017, Dan Teodorescu, care este şi coordonatorul Filialei Iaşi-Suceava-Vaslui din cadrul APSR, va participa, la IBIS NORD HOTEL din Capitală, la Adunarea Generală pe anul în curs a Asociaţiei Presei Sportive din România. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu