sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Opt medalii la nivel mondial pentru karateka ieşeni



La Cluj, în perioada 3-5 noiembrie 2017, s-a derulat Campionatul Mondial de Karate Tradiţional Fudokan, competiţie care s-a desfăşurat în Sala Polivalentă, cu sprijinul şi sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului şi organizată de Federaţia Româna de Karate Tradiţional în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu susţinerea Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.
La acest eveniment au participat un număr de 2.000 de competitori din 46 de ţări, la categoriile copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori.
Delegaţia României a fost compusă din 103 sportivi, printre ei fiind şi karateka de la CS ENPI Iaşi şi ACS RISEI Iaşi.
La finalul competiţiei, românii au cucerit 94 de medalii şi au terminat pe primul loc concursul la nivel mondial, iar ieşenii au contribuit cu 8 medalii la această zestre!
Sportivii de la CS ENPI Iaşi, pregătiţi de președintele clubului moldav şi antrenorul Constantin Adăscăliţei (5 DAN) şi antrenorul Răzvan Popa (4 DAN) au cucerit 7 medalii, prin:
LA CADEŢI:
- Bianca Balaur (doar 15 ani): Aur – kumite pe echipe, Argint – fukugo, Bronz – kata pe echipe.
LA SENIORI:
- Iulian Dumitraș: Bronz – kumite individual, Bronz – kumite pe echipe România 2, alături de: Mircea Popa - Deva, Ciucu Laurențiu - Constanța, Adrian Cojocaru - Ploiești.
- Marius Adăscăliței: Aur – kumite pe echipe România 1,  alături de: Vodă Paul - Ceahlăul Piatra Neamț, Oliver Dobre - Karate Kid Zalău, Florin Mureșan - CS Deva.
OLD BOYS:
- Răzvan Popa: Aur – kumite pe echipe, alături de: Mircea Popa - Deva, Liviu Nechita - Oradea, Florin Pricop - Brăila.
De la Clubul Sportiv RISEI Iaşi, sub conducerea antrenorilor Marian Bejenaru (4 DAN) şi Petronela Bejenaru (3 DAN), la categoria copii 8-9 ani, sportivul Flavian Ioan Anuţă a cucerit o medalie de bronz la kumite, iar Diana Verbuţă s-a clasat pe un onorant loc 6, la kata individual feminin, la categoria copii 10-11 ani.
La Cluj-Napoca, delegația Clubului Sportiv ENPI Iași a fost condusă de Constantin Adăscăliței, Răzvan Popa și Elena Bedreag, care au avut și calitatea de arbitri clasa C și B, examene ce au fost promovate în debutul acestui campionat.
Cu dublă legitimare, venit pentru studii în România de la CS Chișinău, pentru prima oară a fost prezent la un campionat internațional și Nicolae Mițul, care a promovat două tururi de calificări la proba de kata individual. Nicu este elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu" Iaşi.
În urma acestor rezultate excelente obţinute de karateka ieşeni la Campionatele Mondiale de la Cluj, vineri, 10 noiembrie 2017, la sediul Grupului de firme ENPI Iaşi a avut loc o conferinţă de presă pe teme sportive, cu participarea mass-mediei ieşene.
La prezidiul conferinţei de presă au luat loc Constantin Adăscăliţei şi Răzvan Popa (de la CS ENPI Iaşi), Petronel Luca (CS Olympic Iaşi) şi Marian Bejenaru (CS RISEI Iaşi). În sală s-au mai aflat sportivii Marius Adăscăliţei, Bianca Balaur, Flavian Ioan Anuţă, Diana Verbuţă, Nicolae Miţul, plus jurnaliştii sportivi Dan Teodorescu (de la publicaţiile SPORT FAN CLUB şi Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău şi de la Agenţia de Presă "Aşii Români" - cu sediul central la Nürnberg / Germania), Lucian Lucescu (TVR Iaşi), Laura Hulubei (Iaşi TV Life).
Am consemnat următoarele declaraţii:
- Constantin Adăscăliţei: "Iaşul a cucerit 8 medalii la Mondialele de la Cluj, este un rezultat bun. Rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor, într-o competiţie la care au concurat circa 2000 de sportivi, iar în sală s-a mai aflat şi primarul Clujului, Emil Boc. Sportivul nostru Dragoş Bălăiaşa nu a fost la Cluj, deoarece a avut la un moment dat o abatere disciplinară şi nu a prins nici lotul naţional!".
- Marian Bejenaru: "Clubul nostru, RISEI Iaşi, a participat la Campionatele Mondiale de la Cluj cu 9 copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. Am obţinut o medalie de bronz prin Flavian Ioan Anuţă şi un loc 6 prin Diana Verbuţă. Este un început bun!".
- Petronel Luca: "Sunt emoţionat! Vine o generaţie de succes, iar ceea ce am construit noi, în spate, a fost preluat acum de aceşti copii serioşi, în artele marţiale. Remarc la Cluj evoluţia spectaculoasă a lui Iulian Dumitraş!".
- Răzvan Popa: "Îi felicit pe cei ce au câştigat! Meciurile lui Iulian Dumitraş le compar cu cele ale lui Mike Tyson, adversarii cădeau unul după altul! Pot să remarc faptul că Iulian Dumitraş a avut cea mai bună prestaţie a sa, de până acum, la Mondialul de la Cluj".
- Bianca Balaur: "De 9 ani fac karate tradiţional şi am participat până acum, la toate Campionatele Mondiale şi Europene. Nu mi-a fost deloc uşor să trec acele tururi din probele de kata şi kumite, dar eram în ţara mea şi trebuia să-i fac mândri pe românii mei!".
Să mai menţionăm că anul viitor, după cum mai spunea Constantin Adăscăliţei, la Iaşi vor avea loc trei Campionate Naţionale de karate tradiţional, la diferite categorii de vârstă, în organizarea cluburilor ENPI, OLYMPIC şi RISEI, programate în lunile martie, mai şi septembrie 2018.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu