vineri, 10 noiembrie 2017

România se impune la "Mondialele" de karate tradiţional de la Cluj



În perioada 3-5 noiembrie 2017 a avut loc la Cluj Campionatul Mondial de Karate Tradiţional Fudokan, competiţie desfăşurată în Sala Polivalenta, cu sprijinul şi sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului şi organizată de Federaţia Româna de Karate Tradiţional în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu susţinerea Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.
La acest eveniment au participat un număr aproximativ de 2.000 de competitori din 46 de ţări, la categoriile de cadeţi, juniori, tineret şi seniori.
Delegaţia României a fost compusă din 103 sportivi (25 la categoria seniori, 17 la tineret, 32 la juniori şi 29 la cadeţi), obţinând un număr de 94 de medalii (41 de medalii la probele pe echipe şi 53 la probele individuale), după cum urmează:
- 37 medalii de aur (9 la seniori, 10 la tineret, 12 la juniori, 6 la cadeţi);
- 25 medalii de argint (6 la seniori, 5 la tineret, 7 la juniori, 7 la cadeţi);
- 32 medalii de bronz (12 la seniori, 7 la tineret, 8 la juniori, 5 la cadeţi).
"Prin rezultatele obţinute de sportivii noştrii, România şi-a păstrat locul 1 în clasamentul pe naţiuni, obţinut la ediţia anterioară a Campionatelor Mondiale din 2015, fiind urmată de Germania şi Polonia, cu 41 de medalii şi Rusia, cu 27 de medalii. Tradiţia continuă!", a declarat Nicolae Mărăndici, preşedintele FRKT.

* Sportivii de la CS ENPI Iaşi, printre cei mai de seamă medaliaţi la Mondialele de la Cluj

Din echipa României la aceste Campionate Mondiale de Karate Tradiţional Fudokan de la Cluj-Napoca au făcut parte şi sportivii de la CS ENPI Iaşi, pregătiţi de președintele clubului moldav şi antrenorul Constantin Adăscăliţei (5 DAN) şi antrenorul Răzvan Popa (4 DAN).
După cum ne-a declarat conducerea clubului ieşean, CS ENPI a avut selectați pe cei mai buni sportivi la loturile naționale, dat fiind rezultatele obținute în anul competițional 2017.
La acest eveniment de anvergură, clubul ieșean a contribuit la "zestrea" României cu 7 medalii: 3 de Aur, 1 de Argint și 3 de Bronz, astfel:
CADETI:
- Bianca Balaur: Aur – kumite pe echipe, Argint – fukugo, Bronz – kata pe echipe.
SENIORI:
- Iulian Dumitraș: Bronz – kumite individual, Bronz – kumite pe echipe România 2, alături de: Mircea Popa - Deva, Ciucu Laurențiu - Constanța, Adrian Cojocaru - Ploiești.
- Marius Adăscăliței: Aur – kumite pe echipe România 1,  alături de: Vodă Paul - Ceahlăul Piatra Neamț, Oliver Dobre - Karate Kid Zalău, Florin Mureșan - CS Deva.
OLD BOYS:
- Răzvan Popa: Aur – kumite pe echipe, alături de: Mircea Popa - Deva, Liviu Nechita - Oradea, Florin Pricop - Brăila.
La Cluj-Napoca, delegația Clubului Sportiv ENPI Iași a fost condusă de Constantin Adăscăliței, Răzvan Popa și Elena Bedreag, care au avut și calitatea de arbitri clasa C și B, examene ce au fost promovate în debutul acestui campionat.
Cu dublă legitimare, venit pentru studii în România de la CS Chișinău, pentru prima oară a fost prezent la un campionat internațional și Nicolae Mițul, care a promovat două tururi de calificări la proba de kata individual. Nicu este elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu" Iaşi.
Pentru CS ENPI Iaşi, sponsorii acestui eveniment au fost firmele ieșene: Iulius Grup, Mega Auto – Toyota, NPS Security și Fundația Sportului Ieșean – Primăria Municipiului Iași.
"Clubul sportiv ENPI Iași mulțumește de asemenea pe această cale și mass-mediei sportive care a reflectat evenimentele din karate tradițional în anul 2017. Sperăm ca această performanță să fie reper de educație și valoare pentru sutele de practicanți care se înscriu în sălile de antrenament ale cluburilor ieșene de karate tradițional", ne-a declarat președinte CS ENPI Iași, Constantin Adăscăliței (5 DAN).
Vă mai informăm că vineri, 10 noiembrie 2017, de la ora 15.00, la sediul Grupului de firme ENPI Iaşi, din Şoseaua Arcu nr. 85 - Bloc CL 13 - parter, va avea loc o conferinţă de presă pe teme de karate, în urma Campionatelor Mondiale de la Cluj-Napoca.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu