duminică, 26 noiembrie 2017

Trei medalii de argint pentru popicarii veterani ieşeni



Sâmbătă, pe 25 noiembrie 2017, arena din Hunedoara a găzduit finala Campionatului Naţional de popice în probele de sprint şi tandem, pe două categorii de vârstă: peste 60 ani (seniori-veterani) şi 24-59 ani (seniori-amatori).
Gruparea sportivă CFR Olimpia ACB Iaşi a participat cu doi popicari la întrecerea de la Hunedoara, ei fiind Ioan Dăscălescu (68 ani) şi Constantin Iftimie (51 ani), ambii urcând pe treapta a doua a podiumului de premiere şi cucerind astfel trei medalii de argint, primul în proba de sprint, iar al doilea la sprint şi tandem (alături de Dorel Fechete, de la CS al Oraşului Tălmaciu).
Podiumurile de premiere au fost următoarele:
- Sprint – seniori (peste 60 ani):
1. Haran Silivestru (CSO Tălmaciu);  
2. Dăscălescu Ioan (CS CFR Olimpia ACB Iaşi);  
3. Cioacă Vasile (CSO Tălmaciu) şi Kiss Gyorgy (ACS KSE Târgu Secuiesc).
- Tandem – seniori (peste 60 ani):  
1. Haran Silivestru - Mailat Liviu (CSO Tălmaciu);  
2. Jancso Carol Csaba - Opra Bodi Francisc (ACS KSE Târgu Secuiesc);   
3. Enoaie Cornel – Dulescu Aurel (CS DP “Petrolul” Băicoi) şi Kiss Arcadiu – Kiss Gyorgy (ACS KSE Târgu Secuiesc).

- Sprint - seniori amatori (24-59 ani):  
1. Ballash Mircea (CSO Tălmaciu);  
2. Iftimie Constantin (CS CFR Olimpia ACB Iaşi);  
3. Fechete Dorel (CSO Tălmaciu) şi Lazăr Sorin (CSO Tălmaciu).  
- Tandem - seniori amatori (24-59 ani):  
1. Ballash Mircea - Lazăr Sorin (CSO Tălmaciu);  
2. Fechete Dorel - Iftimie Constantin (CSO Tălmaciu / CS CFR Olimpia ACB Iaşi);  
3. Bălan Ştefan Romeo – Veştemean Dan (CSO Tălmaciu) şi
Oltean Vasile - Miclăuş Ioan (CSO Tălmaciu).

După cum se poate vedea, într-o competiţie arbitrată de Fekete Iosif (Tg. Mureş) şi Blasicz Gheorghe (Mediaş), popicarii sibieni de la CSO Tălmaciu au câştigat toate probele turneului final de la Hunedoara.
"Pentru mine şi Costică (NR - Iftimie) a fost un turneu bun, deoarece aducem la Iaşi trei medalii de argint, după o deplasare extrem de obositoare cu trenul, de la Iaşi la Deva şi cu un microbuz, de la Deva la Hunedoara, la fel a fost şi la revenirea acasă. Dar acum nu mai contează oboseala noastră, ci doar faptul că am urcat pe podium la Hunedoara şi vom merge mai departe în sportul nostru preferat, popicele!", ne-a declarat în urmă cu câteva minute, revenit de puţin timp acasă, sportivul senior Ioan "Nelu" Dăscălescu.

Să mai remarcăm că tot sâmbătă, pe 25 noiembrie, de data aceasta la arena CFR Iaşi, a avut loc "Cupa ApaVital" la popice, o competiţie populară aflată la prima ediţie şi organizată de sindicatul societăţii comerciale ieşene. Câştigătorii au fost Gabriel Colotin (la masculin) şi Mariana Zlăvog (la feminin), după cum ne-a informat căpitanul echipei ieşene de popice veterani, Vasile Ţidularu, fost salariat mulţi ani la RAJAC Iaşi / ApaVital Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu