luni, 22 ianuarie 2018

Premii atractive la Festivalul de Şah “Suflet de român”



După cum am mai menţionat, în perioada 19-21 ianuarie 2018,  la Centrul de evenimente “Agora din Iaşi s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Şah “Suflet de român”, o competiţie  organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia “Tineretul Ortodox Român”- Filiala Iaşi şi Asociaţia “Culturaled”, tot din Iaşi.
La turneul adresat juniorilor sub 10 ani (Open B) au participat copiii de perspectivă în domeniul şahului şi după 3 zile câştigător în clasamentul general a fost Dan Bujac, din Chişinău (Rep. Moldova), iar la băieţi - 8 ani s-a impus David-Ioan Dăscălescu, de la clubul Capablanca din Iaşi. La băieţi - 7 ani a câştigat Matei Dodoi, de la CS Politehnica Iaşi.
La fete, în clasamentul general s-a detaşat Daria-Tiana Liţcanu, iar la categoria 8 ani prima a fost Sofia Creţu, ambele de la CS Micul Şahist Iaşi.
La turneul seniorilor (Open A), după desfăşurarea celor 6 runde câştigător a fost maestrul naţional George Pavel, de la CS Sfinxul Iaşi, în timp ce prima în clasamentul feminin a fost maestra FIDE Paula-Alexandra Gîtu, din Bălţi (Rep. Moldova), fostă campioană mondială de amatori, în 2015.
În clasamentul rezervat părinţilor câştigător a fost declarat Mihai Groza, din Bălţi (Rep. Moldova), urmat de Flavius Pârvan şi Ioan Samson, de la CS Micul Şahist din Iaşi.
Premiile acordate câștigătorilor au constat în bani, cupe, medalii,  drapele tricolore şi insigne cu tricolorul. Tot în cadrul Festivalului de Şah s-a organizat şi un Spectacol de muzică populară, acolo unde au urcat pe scenă tinerii soliști Karla Ursu şi Robert Damian, ambii din Iaşi, precum şi Dumitrița Șinița, din Bălți (Rep. Moldova).
După cele trei zile de şah de bună calitate, cu peste 100 de jucători în competiţie (seniori, juniori, părinţi), legitimaţi la cluburi din 8 judeţe şi oraşe din România (Iaşi, Bucureşti, Craiova, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui) şi cu 15 jucători din veniţi din Chişinău, Bălţi şi Ungheni (Republica Moldova), directorul turneului Alin-Ghiocel Apostol, care a reprezentat Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi, ne-a declarat: “Mulţumesc foarte mult pentru sprijinul acordat  sponsorilor, precum  Centrul de evenimente Agora, CASA  LEBĂDA, Cabinetul de Kinetoterapie Viorica Perşoiu şi ChessShop, dar şi preotului Dumitru Toma, de la Biserica Sf. Lazăr şi preotului Ioan Chirvasă, de la Biserica Sf. Prooroc Daniel din Iaşi, care ne-au ajutat cu cazarea jucătorilor din Republica Moldova. A fost o competiţie frumoasă, care trebuie repetată!”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu