duminică, 11 februarie 2018

ALPI - pe calea undelor, pe micile ecrane şi pe marele scene artistice ieşene!




Într-o zi de 11 februarie 2018, când soarele nu a dorit să ne încânte cu razele lui, în sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi s-a zâmbit şi chiar s-a râs în hohote! Nu a fost nici o surpriză în acest caz, deoarece la mesele de lucru s-au aflat epigramiştii şi poeţii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, întruniţi în şedinţa lunară de creaţie sub comanda comandorului (r) şi scriitorului Mihai Batog-Bujeniţă, directorul ALPI.
În debutul manifestării, "supersonicul MBB" a trecut în revistă manifestările la care au participat membrii ALPI în ultima perioadă, acolo unde Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu au fost prezenţi pe "calea undelor" la Radio România Iaşi şi Radio Impact FM România, dar şi pe "micile ecrane" de la Apollonia TV şi Tele M Iaşi. S-a mai amintit despre participarea scriitorilor ieşeni la Festivalul de Umor "Romeo şi Julieta la Mizil", acolo unde patru membrii ALPI au fost premianţi, în frunte cu Mihai Haivas, apoi de participarea la spectacolul "Te salut, oraş romantic!" organizat la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă în cadrul Cenaclului George Topârceanu, de participarea la vernisajul expoziţiei lui Calistrat Robu, de la Cercul Militar Iaşi şi la recitalul poetic de la Casa cu Absidă, de la sediul USR - Filiala Iaşi. În zilele următoare, membrii ALPI vor fi prezenţi la Muzeul Mihail Kogălniceanu, la ediţia a IV-a a manifestării "Copiii în lumea artelor", în parteneriat cu Asociaţia Universul Prieteniei, la vernisajul expoziţiei "Lumini şi umbre", organizate de Gabriela Cucinschi (UAP - Sucursala Iaşi), la clubul CFR Iaşi, la evenimentul artistic de la lansarea cărţii nr. 10 a jurnalistului Dan Teodorescu - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", de la Hotelul Moldova Iaşi, plus la spectacolul "Din dragoste...", organizat la clubul CFR Iaşi de pe str. Râpa Galbenă nr. 12, în 7 martie 2018, de către membrii Cenaclului "George Topârceanu".  
Au fost prezentate apoi cărţile editate în ultima perioadă de  Eugen Deutsch, Mihai Batog-Bujeniţă, Emilian Marcu, Gheorghe Bălăceanu, Corneliu Carp, plus revistele Convorbiri literare, Epigrama de Strehaia, Ecouri literare, Surâsul Bucovinei.
Au citit apoi din propriile creaţii literare Doina Toma, Georgeta Paula Dimitriu, Angela Pistol, Corina Matei-Gherman, Gabriela Cucinschi, Cornelia Livia Bejan, Sofia Doina Gavrilă, Mihai Caba, Mihai Batog-Bujeniţă, Dumitru Ivas, Vasile Larco, Ionel Pintilii, Gheorghe Bălăceanu, Sorin Cotlarciuc, Ioan Hodaş (care a împlinit duminică exact 4 ani de când a devenit membru ALPI), Constantin Munteanu, Constantin Profir, Constantin "Ticu" Mihai, Aurel Popescu, Rodica Ioniţă-Grosu.
Duminică, pe 11 martie 2018, de la ora 10.00, o nouă întâlnire literară a membrilor ALPI va avea loc la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Asachi Iaşi, dar până atunci Asociaţia umoriştilor ieşeni va fi prezentă la foarte multe manifestări artistice de prim rang, organizate în străvechea Capitală culturală a Moldovei şi României.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu