sâmbătă, 24 februarie 2018

Jurnalistul Dan Teodorescu şi-a lansat a zecea carte, dedicată de data aceasta "Sportului Rege"!


Dan Teodorescu şi cărţile sale în "alb-albastru", culorile echipei Poli Iaşi

Vineri, pe 23 februarie 2018, la Hotelul Moldova din Iaşi, jurnalistul Dan Teodorescu şi-a lansat cartea sa cu nr. 10 - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" (2 volume, cu un total de 1.200 pagini), care este dedicată jocului de fotbal, futsal (fotbal în sală) şi celui de minifotbal, cu performanţe notabile pentru echipele ieşene şi pentru România, la nivel naţional şi internaţional. Un capitol special este dedicat manifestărilor culturale şi sportive la care a participat autorul, dar mai este acum şi un capitol care ne prezintă activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România, cea care la finele anului 2017 a împlinit 90 ani de existenţă. Capitolul "Reportaje fotografiate" pune pe tapet cronici şi imagini inedite cu echipa de fotbal Politehnica Iaşi, de-a lungul timpului, cele două volume fiind dedicate celor care au trudit în fotbalul din Dealul Copoului şi care acum şi-au făcut echipă acolo sus, în "ceruri", tot cu Vasile Ianul pe post de căpitan de formaţie!
Mai putem remarca faptul că jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat în ultimii doi ani şi jumătate 10 cărţi, în 12 volume de mare întindere, deoarece două cărţi au câte două volume, toate lansate în public, în cadrul unor spectacole artistice şi sportive, îndelung apreciate de participanţii din lumea sportului şi culturii.
Referitor la cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", prof. Adrian Ambrosie, preşedintele executiv al clubului de fotbal CSM Politehnica Iaşi menţionează următoarele: "Auzim adesea: Povestea frumoasă a fotbalului ieşean rămâne doar în memoria celor care au făurit-o, eroii din Copou trăiesc din istoria pe care au scris-o, doar actorii de pe scena cea verde au auzit aplauzele suporterilor!
Nimic mai neadevarat! Poveştile, istoria, emoţiile aplauzelor conturează, de fapt, calea către viitorul la care visăm, sportivi şi suporteri, deopotrivă.
Însă, întotdeauna există un condei, care face ca toate acestea să nu treacă în uitare...
De data aceasta, condeiul s-a aflat în mâna jurnalistului ieşean Dan Teodorescu, cel care a ajuns, în decurs de numai doi ani şi jumătate, la cartea sa cu numărul nr. 10 - "FOTBALUL MIC ŞI FOTBALUL MARE", în care putem lectura evenimente sportive de mare interes din fotbal, futsal, minifotbal, dar şi aspecte semnificative din cultura ieşeană şi din activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România, la 90 ani de existenţă.
Mai mult decât atât, cartea domnului Dan Teodorescu, care are două volume şi 1200 pagini, în care găsim şi o interesantă şi atractivă galerie foto din fotbalul ieşean, este scrisă în memoria vedetelor sportului cu balonul rotund din Dealul Copoului, care acum ne privesc din ceruri! Cu Vasile Ianul, din nou pe post de căpitan de echipă, alături de alţi "ÎNGERI" ai fotbalului ieşean de-a lungul timpului!
Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, care în 2017 a primit două premii la nivel naţional extrem de importante din partea Asociaţiei Presei Sportive din România, primul în amfiteatrul de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, iar al doilea pe marea scenă a Ateneului Român din Capitală, m-a cunoscut ca jucător, antrenor și acum ca Preşedinte Executiv la clubul de fotbal CSM Politehnica Iaşi. Şi m-a cunoscut bine şi întotdeauna a relatat în mass-media doar realitatea!           
Îi mulţumesc pentru acest lucru şi îi doresc succes pe mai departe, deoarece sportul ieşean are nevoie de cât mai multe cărţi editate de omul de presă şi scriitorul Dan Teodorescu".
În prefaţa şi postfaţa cărţii se mai găsesc editorialele jurnaliştilor Mihai Ştirbu, Dan Dobrescu, Mihai Florin Pohoaţă, Irina Margareta Nistor (Ambasador Cinema), a fostului arbitru internaţional cu ecuson FIFA, Ionel Popa şi a fostului mare jucător de fotbal din Dealul Copoului, astăzi antrenor, Adi Cotan.
"Despre jurnalistul Dan Teodorescu, care editează acum cele două volume de mare întindere din cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" pot să spun că este un mare om de fotbal şi prin condeiul lui au trecut mulţi sportivi de valoare. Pot să mai spun că "NEA DAN" este un exemplu demn de urmat. Eu mă regăsesc în cartea de amintiri fotbalistice a lui "NEA DAN" şi mă încântă acest lucru, deoarece noi trăim şi din amintiri, iar aceste amintiri trebuie păstrate şi duse mai departe. Recomand cu mare căldură cartea de colecţie a domnului Dan Teodorescu, tuturor iubitorilor fotbalului ieşean şi românesc!", a mai menţionat Adi Cotan.
Pe coperta 4 a celor două volume se mai găsesc editorialul semnat de Daniel Ion (secretarul general al Asociaţiei Presei Sportive din România) şi un sonet dedicat jocului cu balonul rotund şi jurnalistului Dan Teodorescu, alias "DANTE", din partea scriitorului ieşean Eugen Deutsch.

* Spectacol de neuitat şi ovaţii la adresa artiştilor şi scriitorilor ieşeni

Vasile Simionaş - Nelu Bucu - Dan Teodorescu
Lansarea cărţii "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" a avut loc în cadrul unui minunat spectacol cultural şi sportiv.  În debutul manifestării de vineri seara, de la Salonul Moldova, prin telefon, au fost în direct, din Bucureşti, tinerii ALEXIA şi MATEI, care vor reprezenta Iaşul în finala Eurovision România 2018, de duminică, 25 februarie, de la ora 21.00, în direct pe TVR 1.
Alexia Urtoi (16 ani, elevă la Colegiul Naţional Iaşi, liceu absolvit în anii din urmă şi de jurnalistul Dan Teodorescu), alături de Matei Iancu (elev la Colegiul Naţional Costache Negruzzi din Dealul Copoului) a menţionat: "Mulţumesc tuturor celor prezenţi la această manifestare culturală pentru susţinere, sperăm că ne vor vota duminică în finala Eurovision România, de la Bucureşti. Suntem mândri că putem reprezenta Iaşul şi, nu în ultimul rând, felicitări pentru dumneavoastră, domnule Dan Teodorescu, pentru cea de a zecea lansare de carte!".
În continuare, au vorbit despre cartea supusă dezbaterii publice şi despre autorul ei scriitorii Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Ştirbu şi Eugen Deutsch, jurnalistul Dan Dobrescu şi fostele vedete de pe stadionul de fotbal din Copou, Ioan "Nelu" Bucu şi Vasile Simionaş, alias "Simi".
Dintre fostele glorii cu balonul rotund ale Iaşului au fost prezenţi prof. Leonida Antohi, Mircea "Bădia" Ursu, dar şi actualul manager al formaţiei de futsal CSM Poli Iaşi - Ionel Popa.
Au cântat apoi muzică populară Karla Ursu, Eliana Agafiţei şi Rodica Ioniţă-Grosu, au mai recitat epigrame şi poezii membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), ei fiind  Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco, Corneliu Văleanu, Doina Toma, Angela Pistol, Doina Guriţă, Mihai Caba, Rodica Ioniţă-Grosu, Corina Matei-Gherman, Sofia Doina Gavrilă, Vasile Diacon, Ştefan Boboc-Pungeşteanu.
Dans Sportiv cu CDS NIKONS Iaşi
A urmat recitalul actoricesc şi muzical al lui Ina Paladi, care a recitat şi câteva poezii scrise de Dan Teodorescu, de-a lungul timpului şi publicate în cărţile anterioare.
Momentul de dans sportiv a fost susţinut de CDS Nikons Iaşi (prin perechile de performeri Cosmin Dorneanu-Lisa Lupu şi Bogdan Sidor-Andreea Bunduc - antrenor-coregraf Amira Niculiţă), iar apoi a urmat superbul recital muzical al folkiştilor Adi Gegiuc, Mihăiţă Cornea şi Adi Bezna, alături de poetul Andrei Maftei.
Autorul cărţii a mai acordat 11 medalii personalizate şi diplome de excelenţă unei formaţii "cultural-sportive" alcătuite din Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Ştirbu, Eugen Deutsch, Dan Dobrescu, Laurenţiu Cocuz, Mihăiţă Cornea, Adi Gegiuc, Adi Bezna, Andrei Maftei, Vasile Simionaş, Ioan Bucu.
A fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria fostelor glorii ale fotbalului din Dealul Copoului, iar în anul Centenarului, Karla Ursu a intonat imnul naţional al României.

* Eliana, un arbitru fără fluier!

Eliana Agafiţei
La doar 12 ani, eleva Eliana Agafiţei este un copil extrem de talentat în muzica populară, iar prezenţa ei la evenimentul de la Hotelul Moldova a fost una de top naţional. Declaraţia ei, la finele manifestării, a fost următoarea: "Fără scriitori am trăi foarte puțin... Fără imaginația scriitorilor am trăi în nonculoare. Unul dintre evenimentele cele mai importante și frumoase din viața unui scriitor este lansarea unei cărți. Tot ce a visat se întâmplă... cuvintele sunt emoții, frazele nu spun o poveste, sunt mărturia vieții unde a scris cu bucurie și dăruire sufletească pentru cei ce vor citi acum și... noi generații... Cine scrie o carte... se spune: A trecut prin lume, a fost, a existat... aici este dovada în cartea sa. În cadrul acestui eveniment, lansarea cărţii "Fotbalul Mic și Fotbalul Mare " (sport și cultură), am onoarea și mulțumesc din suflet domnului Dan Teodorescu pentru invitația de a cânta și încântă inimile celor prezenți.
Felicitări domnule Dan Teodorescu pentru lansarea cărții "Fotbalul Mic și Fotbalul Mare", vă urez inspirație rodnică, sănătate și timp pentru scrieri splendide noi. Cu respect și prețuire, Eliana".
De remarcat că, pe parcursul interpretării celor două piese de muzică populară, Eliana s-a remarcat şi prin câteva triluri melodice, ceea ce l-a făcut pe fostul căpitan de echipă al Politehnicii Iaşi, Vasile Simionaş, să exclame: "Fata asta e foarte talentată şi poate fi şi arbitru de fotbal. Nu-i trebuie fluier, are fluierul la ea tot timpul!".
La finalul evenimentului, Dan Teodorescu a acordat şi o sesiune de autografe şi a oferit şi o "repriză a treia" celor peste 70 de participanţi, acolo unde discuţiile prieteneşti şi blitz-urile fotografice au fost în prim plan.
Pe 7 martie 2018, de la ora 17.30, alături de colegii de la Cenaclul George Topârceanu, Dan Teodorescu va fi prezent şi va recita din propriile versuri şi în spectacolul "Din Dragoste...", de la Clubul CFR Iaşi, de la Râpa Galbenă. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu