joi, 8 februarie 2018

S-au încheiat Campionatele Naţionale de popice de la Petrila


Remus Antimirescu-Alexandru Sorin Mitru

În zilele de 6 şi 7 februarie 2018, la Petrila au avut loc Campionatele Naţionale Individuale de popice, pentru categoria de vârstă sub 18 ani (Under 18), acolo unde clubul CFR Iaşi nu a avut nici un reprezentant. Totuşi, unul dintre medaliaţii competiţiei a fost Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu), care evoluează la echipele de seniori, ca junior U 23, pentru CFR Olimpia ACB Iaşi, cu dublă legitimare.
Miercuri, în ultimele două probe ale competiţiei masculine, podiumurile de premiere au fost următoarele:
- Sprint:
1. Kötö Kalman David (Electromureş Tg. Mureş); 2. Dacian Bulgaru (Siderurgica Hunedoara); 3. Benke Zoltan jr şi Andrasi Daniel (ambii de la Electro Tg. Mureş).
- Tandem:
1. Alexandru Pădurean - Claudiu Feier (Inter Petrila); 2. Andrasi Daniel - Alexandru Sorin Mitru (Electromureş Tg. Mures / CSO Tălmaciu); 3. Alexandru Ionesi - Adrian Matei (Inter Petrila) și George Mihăşan - Adrian Gamba (CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii).
În marea finala de la tandem a fost 1-1 la manșe și 11-9 la "sudden victory" pentru echipa din Petrila, pregătită de antrenorul Marcel Dobrică.
Într-o competiţie la care au participat 39 de sportivi şi sportive, 15 la feminin şi 24 la masculin, clubul Electromureş Tg. Mureş a cucerit cele mai multe medalii de aur, patru la număr, fiind urmat de Siderurgica Hunedoara şi Inter Petrila, cu câte o medalie de aur fiecare.
Campionii naţionali au fost următorii:
- FEMININ:
Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - individual clasic; Kali Erika (Siderurgica Hunedoara) - sprint; Gal Beatrix Timea - Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - tandem.
- MASCULIN:
Szasz Tibor Levente (Electromureş Tg. Mureş) - individual clasic; Kötö Kalman David (Electromureş Tg. Mureş) - sprint; Alexandru Pădurean - Claudiu Feier (Inter Petrila) - tandem.
Prezent la competiţia de la Petrila pe post de antrenor federal, Remus Antimirescu ne-a declarat: "După cum se ştie, în luna mai 2018, la Cluj vom organiza Cupa Mondială la juniori U 18, alături de Campionatele Mondiale de tineret U 23 şi seniori, la masculin şi feminin. În urma competiţiei de acum, de la Petrila, am putut remarca câţiva tineri care au valoare în sportul popicelor şi pe care îi vom selecţiona în naţionala României. Avem în prezent un lot lărgit, dar la Cupa Mondială de la Cluj, la U 18, vor merge doar o fată şi un băiat, cei mai buni popicari din România la acea dată. Concurenţa pentru aceste două posturi este acerbă, dar de aici începe şi progresul în sport!".
De menţionat că sâmbătă, 10 februarie 2018, sunt programate etapele curente din cadrul Campionatului Naţional de popice - U 23. În competiţia masculină, meciul CFR Olimpia ACB Iaşi - Electromureş Tg. Mureş a fost însă amânat la cererea oaspeţilor, cu acordul gazdelor ieşene.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu