miercuri, 21 februarie 2018

Tenismenul ieşean Răzvan Aghion, de la Iaşi la Rotterdam!

Fam. Aghion: Nepotul şi bunicul...
În perioada 17-20 februarie 2018, arena de tenis CFR Iaşi a găzduit Cupa de Iarnă a Iaşului, în "balonul" montat pe terenurile nr. 2, 3 şi 4.  Turneul internaţional de la arenele ceferiste a fost organizat de clubul partener Vergilius Iaşi şi a fost arbitrat de Cătălin Costaş, directorul competiţiei fiind antrenoarea Raluca Aghion, ambii din Iaşi. Printre competitori s-a aflat şi tânărul şi talentatul tenismen Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 14 ani şi 2 luni), care a cucerit o binemeritată medalie de argint la categoria 16 ani, fiind învins în marea finală de Mihai Strestian-Stamati (Republica Moldova, în vârstă de 15 ani şi 6 luni), legitimat în România la CS Tema Oneşti, cu scorul de 6-2, 6-3.
După patru zile de întreceri spectaculoase, câştigătorii de la arenele CFR Iaşi au fost următorii:
- Categoria 10 ani masculin: Daniil Voit (AS Tenis Club Bucureşti);
- Categoria 10 ani feminin: Lia Belibova (AS Tenis Club Bucureşti); 
- Categoria 12 ani masculin: Codrin Berea (CS Tenis Club Coreco Iaşi);
- Categoria 12 ani feminin: Maia Bărbieru (Asociaţia Sportivă TOUR OFFICE Braşov);
- Categoria 16 ani masculin: Mihai Strestian-Stamati (CS Tema Oneşti);
- Categoria 16 ani feminin: Daria Maria Munteanu (CS Tenis Club Coreco Iaşi);
- Seniori: Theodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi), după ce în marea finală l-a învins pe Teodor Leahu (CS Pro AS Sibiu), cu scorul de 6-2, 6-4. Ambii tenismeni au începutul însă tenisul la CS CFR Iaşi, în anii din urmă, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion.
Să mai menţionăm că, în perioada următoare, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), însoţit de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, va participa la un turneu internaţional de tenis pentru juniori la Rotterdam, în Olanda. Turneul din calendarul mondial "Tennis Europe" este organizat de clubul Victoria Rotterdam, directorul turneului fiind Niels Stemerdink, iar arbitrul principal fiind Robin Preijer. Turneul din Olanda este "indoor" şi se va desfăşura pe 8 terenuri cu suprafaţă de joc "Acrylic", mingea competiţiei fiind Wilson US Open. 
Vă mai informăm că joi, pe 22 februarie 2018, la Gala Excelenţei Sportului Ieşean de la Sala Polivalentă, ceferistul Răzvan Aghion va primit şi o plachetă de excelenţă la categoria "speranţe pentru performanţă", din partea Primăriei Municipiului Iaşi şi a DJST Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu