joi, 8 martie 2018

Cu ocazia Zilei Femeii: "Din dragoste", un spectacol de excepţie la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă





Al doilea spectacol cu public organizat în acest an de membrii Cenaclului "George Topârceanu" a avut loc miercuri, 7 martie 2018, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă. În marea sală de spectacole de la etajul I, publicul a fost magnific şi a aplaudat la scenă deschisă protagoniştii de pe scenă, în cadrul spectacolului "Din dragoste", dedicat de data aceasta doamnelor şi domnişoarelor din viaţa fiecăruia, cele prezente la eveniment primind din partea organizatorilor o carte poştală cu versurile poeziei "Primăvara" de George Topârceanu, afişul manifestării şi un superb mărţişor cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua Femeii.
Deşi au fost răciţi, ieşenii ALEXIA URTOI şi MATEI IANCU (locul 2 în finala Eurovision România 2018) au fost prezenţi pe scena manifestării clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, cântând din nou melodia "Walking On Water", în faţa unui public care i-au ovaţionat pe talentaţii elevi ieşeni şi le-au urat mult succes la următoarele festivaluri muzicale din ţară şi străinătate.
Într-un spectacol cu mulţi protagonişti din lumea culturii ieşene, pe durata a peste 2 ore şi jumătate, putem spune că manifestarea a stârnit un interes enorm în cadrul publicului local, dar şi din afara Iaşului, evenimentul fiind un examen trecut cu brio de protagonişti.
După ce directorul Clubului CFR Iaşi, Paul Zamfir, a prezentat câteva întâmplări din viaţa domniei sale, trăite alături de familie şi colegi, cu multe cuvinte de laudă la adresa femeilor,
spectacolul a fost deschis de Mihai Caba, care a recitat cu mult talent poezii din lirica lui George Topârceanu.
Spectacolul a continuat cu multe momente artistice de mare rafinament, pe capitole ele fiind următoarele:
- Muzică populară cu tinerii interpreţi Andrei Nicăi, Eliana Agafiţei şi Karla Ursu.
- Recital la vioară şi muzică uşoară cu eleva Eva Georgiana Oghină.
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco, Ina Cocuz şi  "Trupa fără nume" (încă, fără nume!) alcătuită din tinerii Mihai Afloarei, Răzvan Chirilă, Tudor Ostafie, Andrei Afloarei.
- Recital de poezii şi epigrame cu membrii Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, cei care au delectat publicul fiind Angela Pistol, Dan Teodorescu, Corneliu Văleanu, Mihai Batog-Bujeniţă, Constantin Ticu Mihai, Doina Toma şi Vasile Vajoga, ultimul prezentând şi un moment de "magie"!
- Muzică folk cu Adi Gegiuc şi Mihăiţă Cornea.
La finalul evenimentului, după ce actorul George Marici (care a fost şi moderatorul manifestării) a recitat poezia "Balada chiriaşului grăbit", cantautorul Mihăiţă Cornea, alături de colegii de pe scenă şi toată lumea din sală, a cântat melodia "Primăvara", după versurile poeziei cu acelaşi nume de George Topârceanu.
Operatorul foto şi video al manifestării a fost Vasile Durac.
Nu cu mult timp după sfârşitul spectacolului de miercuri seara, organizat de membrii Cenaclului "George Topârceanu", pe reţele de socializare au apărut următoarele comentarii (spicuim doar câteva): "Ne-am simţit ca la 18 ani, pe vremea când mergeam la Cenaclu" (Anca Scutaru); "Felicitări! A fost superb!" (Rodica Ioniţă-Grosu); "Final ca-n filme!" (Ioan Vârlan); "A fost un eveniment deosebit!!!" (Viorica Stănilă).
În final, să mai menţionăm că "Alexia & Matei" sunt nominalizaţi acum la Premiile Radar, pentru melodia anului 2018! Aşadar, să mai votăm încă o dată melodia ieşenilor noştri, "Walking On Water", pe site-ul: https://www.radardemedia.ro/start-vot-premiile-radar-de-media-2018-etapa-preliminara/5/!
DAN TEODORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu