marți, 3 aprilie 2018

Ieşeanul Liviu Ruxandari a revenit în naţionala de futsal a României

Naţionala României de futsal, cu Liviu Ruxandari nr. 2 pe tricou

Prima reprezentativă de futsal a României a învins luni seară la Timișoara selecționata similară a Olandei, scor 1-0, într-o partidă de verificare. Victoria tricolorilor a venit la doar 24 de ore de la succesul Olandei, 3-2, într-o partidă jucată la Sânnicolau Mare.
Aceasta e prima victorie a tricolorilor contra Olandei în patru meciuri disputate în ultima jumătate de an. În pregătirile pentru EURO 2018 din Slovenia, România a avut în naționala Olandei un partener ideal de pregătire, cele două prime reprezentative întâlnindu-se la sfârșitul anului trecut la Amsterdam și la Haga, unde au remizat de fiecare dată, 2-2, respectiv 1-1.
Lipsită pentru dubla din aceste zile de câteva dintre piesele de bază și în condițiile unui program intern foarte încărcat, naționala României s-a descurcat onorabil în cele două confruntări cu Olanda. La Sânnicolau Mare trupa lui Robert Lupu a condus cu 2-0, dar a pierdut cu 2-3!
Meciul de la Timișoara a fost decis de reușita lui Szőcs László, din minutul 5:39 al primei reprize.
A fost un meci foarte greu. Paradoxul e că în prima partidă noi am jucat mai bine, dar am pierdut! Acum, la Timișoara, Olanda a evoluat mai bine, dar am învins noi. E o victorie de moral pentru băieți. Avem nevoie de astfel de partide pentru omogenizare, pentru integrarea noilor veniți la echipa națională”, a spus, la final, Robert Lupu, selecționerul primei reprezentative.
Lupu l-a testat în dubla contra Olandei pe Carlos Ribeiro, fost jucător în Liga I la Autobergamo Deva, legitimat în prezent la Cartagena, în Spania. România are deja în lot trei stranieri: Paulo Ferreira, Savio Valadares și Felipe Oliveira.
Lotul convocat pentru cele două meciuri a fost următorul: Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Vlad Iancu (Informatica Timișoara) - Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Dumitru Mimi Stoica, Paulo Ferreira, Alpar Csoma (Autobergamo Deva), Liviu Ruxandari (CSM Politehnica Iași - revenit în lotul naţional după o perioadă de câteva luni), Biró Attila, Szőcs László (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Bogdan Covaci, Octavian Cireș (CS United Galați), Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Carlos Ribeiro (Cartagena/Spania). (Sursa: FRF)

* În Liga I, CSM Poli Iaşi este pe locul 5 dar poate ajunge pe 6!

Să mai menţionăm că, în runda cu nr. 18 din Liga I de futsal, ultima din sezonul regulat, până în prezent s-au disputat trei partide, după cum urmează: CSM Politehnica Iaşi - Muncitorul Reşiţa 9-2 (3-1, în acest joc, căpitanul Andrei Despan a înscris 6 goluri!!!), Imperial Wet Miercurea Ciuc - City'Us Târgu Mureş 11-0 (5-0) şi Autobergamo Deva - Spicom Sfântu Gheorghe 14-0 (7-0).
Clasamentul la zi arată astfel:
1. Autobergamo Deva            18        15        3          0          146-25            48
2. Informatica Timişoara        17        13        3          1          106-25            42
3. CS United Galaţi                17        13        1          3          94-37              40
4. FK Odorheiu Secuiesc       17        11        2          4          127-62             35
5. CSM Politehnica Iaşi         18        7          3          8          80-74               24
6. Dunărea 2005 Călăraşi       17        7          3          7          61-63               24
.............................................................................................................................
7. Imperial Wet M. Ciuc        18        7          3          8          91-75              24
8. Muncitorul Reşiţa              18        3          0          15        50-174            9
9. Spicom Sfântu Gheorghe   18        1          0          17        30-137            3
10. City'Us Targu Mureş (*)  18        2          0          16        37-150            -2
(*) - Echipa din Târgu Mureş este penalizată cu 8 puncte de către FR Fotbal.
Ultimele două confruntări sunt: Dunărea 2005 Călăraşi - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (pe 6 aprilie) şi CS United Galaţi - Informatica Timişoara (7 aprilie), ambele debutând la ora 18:00.
De menţionat că, la egalitate de puncte între două sau mai multe echipe, criteriul de departajare este "victoria directă", iar CSM Poli Iaşi este avantajată în faţa echipelor din Călăraşi şi Miercurea Ciuc, iar cea din Călăraşi este avantajată şi ea în faţa formaţiei din Miercurea Ciuc. În prezent, echipa CSM Poli Iaşi este pe locul 5, dar poate ajunge pe 6 dacă formaţia din Călăraşi nu pierde jocul de acasă în faţa echipei din Odorheiu Secuiesc. De asemenea, echipa din Galaţi poate ajunge pe locul 2, dacă învinge pe teren propriu pe cea din Timişoara. În turneul play-off, acolo unde sunt virtual calificate echipele din Deva, Timişoara, Galaţi, Odorheiu Secuiesc, Iaşi şi Călăraşi, se alcătuiesc două grupe de câte trei echipe, astfel: locul 1 + locul 3 + locul 6 (grupa A), apoi locul 2 + locul 4 + locul 5 (grupa B). Se joacă tur-retur şi câştigătoarele celor două grupe vor disputa marea finală a campionatului.
În play-out (locurile 7-10), pentru evitarea retrogradării vor lupta echipele din Reşiţa, Sf. Gheorghe şi Târgu Mureş, iar formaţia din Miercurea Ciuc, la actualul lot de jucători, nu poate să se gândească decât la victorii categorice în faţa adversarelor care urmează să le întânească.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu