sâmbătă, 21 aprilie 2018

Spectacol de zile mari cu ocazia lansării cărţii "Eseuri cu balonul oval", de jurnalistul Dan Teodorescu



În seara zilei de vineri, 20 aprilie 2018, pe durata a patru ore, Salonul Moldova din incinta Hotelului Moldova din Iaşi a găzduit spectacolul de lansare a cărţii "Eseuri cu balonul oval", de jurnalistul Dan Teodorescu.
Binecunoscutul om de presă din străvechea capitală culturală a Moldovei a organizat un eveniment artistic de zile mari, în parteneriat cu Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI), publicaţia "Sport Fan Club", Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Moldova, Cenaclul "George Topârceanu" şi conducerea Hotelului Moldova Iaşi.
Cartea pusă în dezbatere publică numără 608 pagini şi în ea este tratată evoluţia rugbyului ieşean şi românesc de-a lungul timpului, cu cele mai importante evenimente sportive care au avut loc pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Dealul Copoului, pe stadionul Nena-Constructorul, stadionul Agronomia-Sandu Ville-Gorun, pe TEPRO sau Tineretului.
Există şi o bogată galerie foto pe teme rugbystice, dar şi un capitol pe teme culturale, cu evenimentele la care a participat în acest an autorul cărţii, jurnalistul Dan Teodorescu, care este şi membru UZPR şi APSR, membru senior în ALPI şi vicepreşedintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Moldova, cu publicaţii multiple pe teme sportive şi de cultură în mass-media din România şi străinătate.
Pentru început, după ce Dan Teodorescu a mulţumit celor peste 80 de oameni prezenţi la evenimentul de la Hotelul Moldova, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au trudit în rugby-ul ieşean de-a lungul timpului, cartea fiind dedicată acestora.  
Au prezentat apoi cartea "Eseuri cu balonul oval" şi activitatea jurnalistului Dan Teodorescu importanţi oameni de cultură şi sport din Iaşi, precum George Marici, Corina Matei-Gherman, Emil Gnatenco, respectiv Clement Nemesniciuc, Ciprian Ursu şi Petru Vieru.
Spectacolul care a urmat şi care a încântat asistenţa cu multe momente artistice de înaltă clasă, a avut următoarele repere:
- Muzică populară cu Karla Ursu, Andrei Nicăi, Eliana Agafiţei şi Rodica Ioniţă-Grosu.
- Muzică uşoară cu Dănuţ Petrişoaea, Nina Cuciuc şi duetul Alexia Urtoi - Matei Iancu (locul 2 în finala Eurovision România din 2018).
- Recital actoricesc cu George Marici şi Ina Cocuz.
- Recital de epigrame şi poezie cu membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), în prim plan fiind Vasile Larco, Doina Toma, Angela Pistol, Rodica Ioniţă-Grosu, Sofia Doina Gavrilă, Ionel Pintilii, Mihai Caba.
- Recital de balet cu Ştefana Popa.
- Muzică folk cu Adi Gegiuc, Mihăiţă Cornea, Andrei Maftei şi Adi Bezna.
Jurnalistul Dan Teodorescu a mai oferit 11 medalii personalizate cu ocazia evenimentului de lansare a cărţii "Eseuri cu balonul oval" oamenilor de cultură şi din rugby-ul ieşean prezenţi la manifestare, ei fiind George Marici, Corina Matei-Gherman, Nina Cuciuc, Karla Ursu, respectiv Gheorghe Prisacariu, Petru Vieru, Bogdan Budişteanu, Clement Nemesniciuc, Corneliu Anton, Cristian Veriveş şi Emil Crişan.
După sesiunea de autografe oferită de jurnalistul Dan Teodorescu a urmat un coktail şi discuţii prieteneşti. S-a cântat totodată şi "La mulţi ani trăiască !" în jurul unui tort aniversar oferit participanţilor de sărbătoriţii Karla Ursu şi Dan Teodorescu, ambii născuţi în aceeaşi zi de 19 aprilie, la o diferenţă însă de mai mulţi ani unul de altul!
Jurnalistul Dan Teodorescu mulţumeşte în final firmei "Tymbark" şi domnului Andrei Popa pentru sponsorizarea făcută în cadrul evenimentului de la Hotelul Moldova. La pupitrul tehnic al manifestării s-au aflat Laurenţiu Cocuz şi Culiţă Păduraru, operatori foto-video fiind Mihai Chelaru, Marian Stănescu, Rodica Rodean (Asociaţia Universul Prieteniei), Ionel Pintilii (Apollonia TV), Ioan Vârlan.  
Moderatorii evenimentului au fost Dan Teodorescu şi George Marici.

* Împreună pentru A 8

Acelaşi Dan Teodorescu remarcă eforturile depuse de domnul Cătălin Urtoi (tatăl lui Alexia, prezent şi dumnealui la eveniment), cel care se luptă de mai mult timp, să sperăm cu succes, pentru realizarea autostrăzii A8, care ar lega Moldova de celelalte regiuni istorice ale României.
Conform invitaţiei oficiale primite de la domnul Cătălin Urtoi, grupul de iniţiativă civică "Împreună pentru A 8" şi Asociaţia "Moldova vrea autostradă", în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, ne invită pe toţi să susţinem nevoia regiunii Moldovei de a ieşi din izolare, prin construirea de autostrăzi.  
Sâmbătă, pe 19 mai 2018, va fi organizat un marş motorizat spre Bucureşti, pentru realizarea acestui obiectiv de mare importanţă pentru moldoveni. Punctul de întâlnire va fi intersecţia drumurilor E 85 şi E 581, în dreptul localităţii Tişiţa (jud. Vrancea), la ora 12.00, iar de acolo se va merge spre Bucureşti, în coloană, de la ora 13:00. Din Iaşi se va pleca în aceeaşi zi de sâmbătă, 19 mai, de la ora 7:00, din Piaţa Unirii, în două coloane de autovehicule (autoturisme, motociclete, camioane, furgonete, autocare etc). Persoanele de contact sunt inginerii Cătălin Urtoi şi Ionel Apostol, istoricul Dorin Dobrincu şi geograful Adrian Covăsnianu. (REDACŢIA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu