miercuri, 2 mai 2018

Ieşeanca Miruna Lehaci, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial Şcolar de Şah din Albania

Miruna Lehaci

În perioada 21-29 aprilie 2018, Campionatul Mondial Şcolar de Șah s-a desfășurat în stațiunea Durres, din Albania. Lotul României a fost compus din 16 sportivi, care au reprezentat cu onoare țara noastră la această competiție mondială desfășurată într-o frumoasă stațiunea de pe malul Mării Adriatice.
La sfârşitul competiţiei, şahista Miruna Daria Lehaci, de la CS Politehnica Iaşi, a acumulat 6,5 puncte, reușind două victorii spectaculoase în ultimile 2 runde şi a cucerit astfel medalia de bronz la categoria F 15 ani. Menţionăm că Miruna are 14 ani şi ea a cucerit în 2017, la Iaşi, titlul de Campioană Mondială la categoria F 13 ani.
"În perioada 2-9 mai 2018, la Casablanca şi MarraKech, în Maroc, va avea loc competitia GIMNAZIADA 2018, la care participă 3.000 de sportivi din 58 de ţări, care se vor întrece în 18 sporturi. Printre sportivii prezenţi se numără şi echipa României de şah, compusă din 2 băieţi şi 2 fete. Liderul echipei este sportivul legitimat la CS Politehnica Iaşi, George Stoleriu, campion naţional la B16 ani. Sperăm ca echipa României să facă o figură frumoasă, cucerind o medalie, în compania unor puternice echipe din Rusia, China, Franţa, Ucraina etc", a declarat Vasile Manole, preşedintele AJ Şah Iaşi şi al CS Politehnica Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu