miercuri, 23 mai 2018

Performanţe sportive la CS Politehnica, cu noi medalii pentru şahul ieşean!

Irina Bulmaga

În perioada 14 - 22 mai 2018, în staţiunea Olăneşti s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional individual de seniori şi senioare, la şah clasic. Întrecerea s-a bucurat de o participare selectă, cu 24 sportive în CN al senioarelor şi 53 în cel al seniorilor.
La feminin, Irina Bulmaga (CS Politehnica Iaşi) a cucerit medalia de aur cu 7 puncte din 9 posibile, reuşind în acest an să o învingă pe multipla noastră campioană naţională Corina Peptan (CSM București), clasata pe locul 2, cu 6,5 puncte. Pe locul 3 s-a situat Elena Luminița Cosma (CS Medicina Timișoara), cu 6 puncte.
În competiţia seniorilor, Tiberiu Georgescu (Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare) a acumulat 7 puncte, după 9 runde, fiind urmat de Bogdan Deac (CS Politehnica Iași - Steaua București) și Vlad Jianu (Clubul Universitatea de Vest Timișoara), fiecare cu câte 6,5 puncte. Tânărul Bogdan Deac (doar 16 ani) reconfirmă faptul că este în mare formă şi cucereşte a treia medalie la seniori în 2018, având ca obiectiv în anul acesta să devină sportivul nr. 1 al României în "sportul minţii".
La aceste campionate au participat şi alţi 4 juniori (Miruna Lehaci, George Stoleriu, Alexandru Cotruţă şi George Albu) de la CS Politehnica Iaşi, care au avut rezultate bune şi foarte bune câştigând puncte importante la coeficientul ELO.

* S-a lansat la Iaşi Academia de Şah Cotnari

În luna mai 2018 s-a lansat în Iaşi Academia de Şah Cotnari, un proiect ambiţios care va duce la creşterea performanţei sportivilor ieşeni, dar şi celor din ţară, în vederea cuceririi unor noi medalii internaţionale şi la afirmarea Iaşului ca un centru şahistic mondial.
Academia de Şah Cotnari va fi organizată cu sprijinul Federaţiei Mondiale de Şah, fiind unică în România, şi se va adresa tuturor celor care doresc performanţă în şah, tuturor celor care doresc să descopere tainele şahului la cel mai înalt nivel.
Academia de Şah Cotnari va fi structurată pe mai multe nivele de pregătire, de la cei care au învăţat să mute piesele până la loturile naţionale, cu participări la Campionatele Europene şi Mondiale.
Vă mai informăm că în perioada următoare vor avea loc mai multe concursuri şcolare de şah, astfel: 26 mai 2018 - la Erbiceni; 1 iunie 2018 - la Braeşti; 2 iunie 2018 - la Era Park, în Iaşi; 3 iunie 2018 - la Palas Mall Iaşi.
Ca finalitate, în perioada 12-20 iulie 2018, la Iaşi se va desfăşura Campionatul Naţional de şah pentru echipele de copii, juniori şi tineret, cu participarea a 400 de sportivi.

* Judo-ul ieşean produce noi talente!

Cosmin Bucătaru (17 ani), de la CSŞ Unirea Iaşi-CS Politehnica Iaşi a reuşit calificarea la Campionatul Balcanic de cadeţi şi se anunţă, alături de Alexandru Panaite, ca un viitor campion al judo-ului ieşean.

* Puşcaşii ieşeni au cucerit podiumul la Bucureşti

În perioada 18-20 mai 2018, puşcaşii ieșeni de la CS Politehnica au cucerit podiumul de premiere la etapa a 4-a a Campionatului Național - 60 f. Glonț, cal. 5.6mm,  50 m Culcat, seniori.
Podiumul a fost următorul: 1. Ionuţ Rusu - 619.2 pct; 2. Mihai Axinte - 614,4 pct; 3. Adi Ioviţă - 613.8 pct.
Media reprezintă un nou Record Național al României în proba pe echipe, deţinut tot de CS Politehnica Iaşi.
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu